Fotbal intern

Visul lui Gigi Becali se poate împlini! Cum a ajuns Florinel Coman să fie egalul lui Luis Suarez şi peste Gareth Bale sau Harry Kane

12.05.2020 | 21:48
Visul lui Gigi Becali se poate implini Cum a ajuns Florinel Coman sa fie egalul lui Luis Suarez si peste Gareth Bale sau Harry Kane
ADVERTISEMENT

Un transfer al lui Florinel Coman pe zeci de milioane de euro este marele vis al lui Gigi Becali, iar acest lucru se poate împlini. Atacantul de 22 de ani este la cel mai bun sezon din carieră, iar FANATIK îţi prezintă cum a ajuns să fie egalul lui Luis Suarez şi peste Harry Kane sau Gareth Bale, atacanţi cu nume grele în Europa.

Florinel Coman le-a luat faţa lui Harry Kane sau Gareth Bale şi e la egalitate cu Luis Suarez

Florinel Coman a avut, până în prezent, un sezon foarte bun la FCSB, unde este cel mai bun marcator al echipei. Atacantul de 22 de ani a înscris 14 goluri în toate competiţiile şi a intrat pe lista mai multor cluburi din Europa. Prestaţiile bune din actuala stagiune l-au propulsat în top 100 cei mai buni atacanţi de pe continent, conform cifrelor InStat.

ADVERTISEMENT

În prezent, cu o medie a indexului InStat de 299 de puncte, Florinel Coman ocupă locul 64 în Europa, fiind la egalitate cu Luis Suarez (Barcelona), Luis Sinisterra (Feyenoord) şi Marcel Sabitzer (RB Leipzig). Pentru realizarea topului au fost luate în calcul doar prestaţiile din meciurile jucate în campionat.

Gareth Bale, unul dintre atacanţii care nu-şi mai găseşte locul la Real Madrid, ocupă locul 70, cu o medie a indexului InStat de 297 de puncte. În actualul sezon, galezul a reuşit să marcheze două goluri în cele 14 meciuri jucate în campionat. Harry Kane, golgeterul Premier League în 2016 şi 2017, se clasează pe locul 94, cu o medie de 292 de puncte, atacantul englez fiind la egalitate cu Florinel Coman la numărul de goluri marcate în campionat.

ADVERTISEMENT

Ce alţi atacanţi importanţi a depăşit Florinel Coman

  • Lucas Vazquez (Real Madrid, 297 puncte)
  • Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal, 297 puncte)
  • Anthony Martial (Manchester United, 296 puncte)
  • Romelu Lukaku (Inter, 292 puncte)
  • Zlatan Ibrahimovic (AC Milan, 292 puncte)
  • Gabriel Jesus (Manchester City, 291 puncte)
  • Antoine Griezmann (Barcelona, 290 puncte)

E departe de Neymar, Messi sau Mbappe

Neymar este liderul incontestabil în top 100 cei mai buni atacanţi din Europa, conform cifrelor InStat. Starul lui PSG are o medie a indexului de 417 puncte, iar în spatele acestuia se află Lionel Messi, cu 415 puncte. Podiumul este completat de Kylian Mbappe, cu 384 de puncte.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo, al doilea cel mai bun marcator al sezonului în Serie A, ocupă locul 6, cu o medie de 350 de puncte. Pe primele 10 poziţii se mai regăsesc Angel Di Maria (PSG, 372 puncte), Hakim Ziyech (Ajax, 365 puncte), Josip Ilicic (Atalanta, 349 puncte), Serge Gnabry (Bayern Munchen, 347 puncte), Jadon Sancho (Borussia Dortmund, 346 puncte) şi Riyad Mahrez (Manchester City, 345 puncte).

Ciprian Deac, liderul atacanţilor din Liga 1, la egalitate cu Pulisic

Ciprian Deac este atacantul din Liga 1 cu cea mai bună medie a inexului InStat, cu 304 puncte. Fotbalistul lui CFR Cluj se află pe locul 47, la egalitate cu Christian Pulisic (Chelsea), David Neres (Ajax), Francois Kamano (Bordeaux) şi Zelimkhan Bakaev (Spartak Mosocova).

ADVERTISEMENT

Câţi bani cere Gigi Becali pentru Florinel Coman

Florinel Coman este una dintre perlele lui Gigi Becali, iar vicecampioana României speră să dea lovitura de pe urma atacantului de 22 de ani. Patronul FCSB a anunţat că preţul fotbalistului este de 10.000.000 de euro, dar că ar urma să crească în perioada următoare.

“vând tot, dar la preţurile care erau înainte. Dau tot. E o piaţă asta, piaţa spune ce se întâmplă. Am zis 20 de milioane de euro pe Coman, l-am lăsat la 10 milioane, acum poate o să zic 30 de milioane”, spunea Gigi Becali la PRO X.

ADVERTISEMENT