Fotbal international

Vlad Chiricheş, la un pas de un transfer la Galatasaray

29.08.2018 | 22:43
Vlad Chiriches la un pas de un transfer la Galatasaray

Vlad Chiricheş, 28 de ani, a fost ofertat de formaţia turcă Galatasaray Istanbul, conform unor informaţii apărute în presa din Italia. Fundaşul echipei naţionale a României are o clauză de reziliere a înţelegerii de 50 de milioane de euro cu cei de la Napoli, dar trupa de pe San Paolo este deschisă negocierilor.

Căpitanul echipei naţionale a României nu este titular la Napoli, dar cu toate astea a ales să-şi prelungească contractul cu f ormaţia napoletană până în 2022 cu formaţia napoletană şi va câştiga 2 milioane de euro pe an plus alte bonusuri în funcţie de performanţe obţinute de echipă.

Chiricheş este fericit la Napoli, deşi ar putea fi transferat la Galatasaray

“Sunt fericit și mândru să continui în tricoul lui Napoli. Sper să fie încă patru ani de glorie pentru echipă, oraș și fani”, a postat Vlad pe contul de Instagram, unde apare și poza alături de agentul Pietro Chiodi și vicepreședintele De Laurentiis Jr. în momentul în care a semnat prelungire înţelegerii.

Vlad Chiricheş nu este un titular de drept la Napoli, locul său fiind ocupat de Koulibally şi Raul Albiol, iar în ultimul sezon a bifat nouă partide în tricoul echipei de pe San Paolo. Fundaşul român a jucat şapte meciuri în Serie A şi câte o partidă în Liga Campionilor şi Cupa Italiei. Chiricheş a suferit o leziune musculară de gradul I la bicepsul femural stâng pe 10 februarie, la un antrenament al echipei sale. Apărătorul în vârstă de 28 de ani a ratat din acest motiv partida cu Lazio, în care urma să fie titular în urma accidentării spaniolului Raul Albiol.

Fostul fundaş de la FCSB a fost transferat de la Tottenham în 2015 în schimbul sumei de 7 milioane de euro şi a fost la un pas de o revenire în Anglia în acest sezon. Jucătorul celor de la Napoli a fost dorit în această vară de Cardiff City şi Stoke City, dar italienii au refuzat două oferte de 18 milioane de euro pentru jucătorul român.

Vlad Chiricheş, la un pas de un transfer la Galatasaray
Vlad Chiricheş, la un pas de un transfer la Galatasaray

Carlo Ancelotti s-a declarat extrem de mulţumit de randamentul arătat de Vlad Chiricheş după ce a preluat echipa napoletană şi părea că jucătorul român va începe din postura de titular noul sezon. Stoperul a fost nevoit însă şi în debutul noului sezon să ocupe un loc pe banca de rezerve în partidele cu Lazio şi AC Milan, deoarece Raul Albiol şi Koulibally au fost preferaţi de antrenorul echipei.

Fundaşul vice-campioanei Italiei este pe locul 6 într-un clasament al celor mai scumpi jucători român din istorie, dar în cazul în care transferul fotbalistului s-ar fi realizat la Cardiff, el ar fi urcat pe locul al doilea, la egalitate cu Cristi Chivu. Adrian Mutu se află în continuare pe primul loc în topul celor mai scumpi jucători români achiziţionaţi vreodată după transferul la Chelsea.

Atacantul român este al treilea cel mai dezamăgitor transfer făcut de echipa Chelsea Londra de la preluarea clubului de către omul de afaceri rus Roman Abramovici într-o ierarhie întocmit de Gazzetta dello Sport. Brilianul este depăşit în acest clasament doar de Juan Sebastian Veron şi Juan Cuadrado, doi sud-americani veniţi din campionatul Italiei la Chelsea.