Vladimir Putin recunoaște că a trimis armata în Venezuela și acuză Statele Unite că pregătesc o lovitură de stat

Ana Chivu   
în HotNews
27/03/2019, 20:54
Vladimir Putin recunoaște că a trimis armata în Venezuela și acuză Statele Unite că pregătesc o lovitură de stat GALERIE FOTO
Vladimir Putin recunoaște tot! De ce a trimis armata în Venezuela?

Vladimir Putin a confirmat faptul că a trimis armata în Venezuela! De asemenea, a adus o serie de acuzații către Statele Unite ale Americii. ACesta crede că se pregătește o lovitură de stat. „Continuând retorica agresivă împotriva Venezuelei şi încercând în mod deschis să efectueze o lovitură de stat în această ţară, Statele Unite acuză naţiuni care cooperează cu autorităţile legale, inclusiv cu Rusia”, a susținut Ministerul rus de Externe, denunţând criticile referitoare la trimiterea de trupe ruse, scrie mediafax.ro.

Vladimir Putin recunoaște că a trimis armata în Venezuela!

Ministrul de Externe de la Moscova a transmis, în cadrul unui comunicat postat pe site-ul oficial al instituției faptul că dorește să reamintească politicienilor din Statele Unite ale Americii că trăiesc în secolul 21.  „Am vrea să le amintim politicienilor americani că trăiesc în secolul 21, nu în secolul 19. Venezuela este o naţiune suverană şi un stat membru ONU. Are suveranitate egală cu a Washingtonului”, a precizat sursa citată.

„În privinţa aspectelor legale ale situaţiei, am vrea să amintim că în Constituţia Venezuelei există prevederi clare referitoare la staţionarea contingentelor militare străine pe teritoriul ţării (…). Federaţia Rusă dezvoltă cooperarea cu Venezuela prin respectarea strictă a Constituţiei acestei ţări şi a tuturor normelor legislative. Prezenţa specialiştilor ruşi pe teritoriul Venezuelei este reglementată prin acordul de cooperare militară dintre guvernele Rusiei şi Venezuelei (…)”, subliniază MAE rus.

Vladimir Putin recunoaște că a trimis armata în Venezuela
Vladimir Putin recunoaște că a trimis armata în Venezuela

Statele Unite acuză Rusia de „comportament inconştient”

SUA a acuzat Rusia de faptul că are un „comportament inconştient”, după trimiterea trupelor și echipamentelor în cauză. Două avioane militare din partea rușilor au aterizat în cursul zilei de sâmbătă în Venezuela, cu trupe și echipamente. De asemenea, au fost trimiși 100 de militari ruși, potrivit unor surse. “Rusia trebuie să plece”, a declarat Donald Trump cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Casa Albă cu Fabiana Rosales, soția liderului opoziției din Venezuela.

Închide ×