Life

Vlăduța Lupău, Andreea Bălan și Oana Roman, luați notițe de la Supernanny: „Nu este sănătos să expunem copiii pe rețelele de socializare”

Supernanny Beatrice Busuioc a vorbit despre părinții care își expun copiii pe rețelele de socializare, printre care se numără și o serie de vedete.
14.02.2023 | 08:30
Vladuta Lupau Andreea Balan si Oana Roman luati notite de la Supernanny Nu este sanatos sa expunem copiii pe retelele de socializare
Supernanny Beatrice Busuioc a comentat expunerea copiilor în mediul online, lucru pe care îl fac multe celebrități de la noi. Foto: Instagram/ Facebook
ADVERTISEMENT

De când au căpătat amploare, rețelele de socializare au devenit spațiul ideal în care părinții să se laude cu copiii lor, postând de multe ori fotografii cu aceștia chiar de când sunt în fașă. Printre mămicile care își expun odraslele se numără și o serie de vedete.

Beatrice Busuioc, Supernanny la Prima TV, despre expunerea copiilor pe rețelele de socializare: „O nevoie a părinților de validare”

Ce spune experta în parenting Beatrice Busuioc despre acest comportament, cunoscută ca Supernanny? Vedeta de la Prima TV a analizat acest, să-i spunem deja, trend, precizând că în cele mai multe cazuri este vorba și de dorința copiilor de a deveni cunoscuți, de a interacționa cu lumea virtuală.

ADVERTISEMENT

Printre vedetele care și-au făcut pruncii cunoscuți se numără o serie de personaje, de la cântărețe la prezentatoare de televiziune. Andreea Bălan, Vlăduța Lupău și Oana Roman sunt câteva dintre numele ale căror copii au apărut deja în mediul online, în unele ocazii micuții starurilor fiind implicați și în campanii publicitare.

Este, așadar, e moral ca un părinte să își expună copilul, având în vedere că acesta nu este încă major sau suficient de matur încât să își dorească să fie văzut de toată lumea? Supernanny de la Prima TV a oferit un răspuns extrem de interesant, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

„Expunerea unui copil încă din fașă pe rețelele de socializare reprezintă o nevoie a părinților de validare din partea celor din jur. În realitate, a-l expune pe copil sub toate formele (îmbrăcat, dezbrăcat etc.) reprezintă un bun material de studiu pentru persoanele cu parafilii”, a declarat Beatrice Busuioc pentru FANATIK.

Cu toate acestea, psihologul e de părere că există o rată uriașă a copiilor care vor să apară în mediul online. Mai mult, unii dintre ei, cum sunt cei doi copii ai Andrei Măruță, au propriile conturi de socializare și vloguri pe YouTube.

ADVERTISEMENT

„Copiii pot ajunge sub atenta lupă a persoanelor cu parafilii”

„Totodată, cred cu tărie că rata copiilor care NU își doresc să fie afișați este mult mai mică decât rata copiilor care ÎȘI doresc să fie afișați. În zilele noastre, a-ți expune viața pe rețelele de socializare reprezintă o modalitate prin care ești acceptat în societate, din păcate”, ne-a mai spus Beatrice Busuioc în analiza ei.

Întrebată dacă părinții ar trebui să se gândească de două ori înainte de a-și expune copiii, având în vedere că sunt cazuri în care aceștia, ajunși la vârsta majoratului, le pot cere socoteală, Supernanny a avut un punct de vedere bine creionat.

ADVERTISEMENT

„În același timp, nu este sănătos să expunem copiii pe rețelele de socializare și nu pentru că s-ar putea să le ceară socoteală părinților când devin majori, pentru că până la vârsta majoratului părinții sunt cei mai în măsură să ia decizii pentru copiii lor, ci pentru că pot ajunge sub atenta lupă a persoanelor cu parafilii (n.r.: deviații sexuale, din care face parte și pedofilia). Acei copii care ajung să le ceară socoteală părinților în perioada adolescenței sunt acei copii care au o relație disfuncțională cu părinții lor”, a conchis Supernanny.

Supernanny consideră toxice rețelele de socializare pentru cei mici

Într-un interviu recent acordat pentru FANATIK, Supernanny a spus, fără menajamente, că rețelele de socializare sunt toxice pentru copii. „Rețelele de socializare cred că au rămas doar cu numele. În practică, ceea ce se întâmplă în mediul online este alarmant și de necontrolat. Aceste rețele, în acest moment, reprezintă un mediu toxic pentru copii și pentru noi, adulții. Bullying-ul este în floare. Nimeni nu face nimic în a opri asta cumva, din păcate. În primul rând, un copil mic nu ar trebui să aibă acces la TikTok, Instagram.

Poate avea acces la YouTube Kids, sub supravegherea părintelui, care stă acolo lângă copil și face conversație pe ceea ce se întâmplă în video, pentru a-l stimula pe copil și pentru a-l scoate din zona de “hipnoză” pe care o crează gadget-urile. De asemenea, timpul ar trebui să fie limitat, maximum 1 h/zi, la copiii mai mari. La cei mici, 30 de minute maximum sunt mai mult decât suficiente”, ne-a spus Beatrice Busuioc.

 

ADVERTISEMENT