Simona Halep

Vremea răzbunării! Simona Halep nu a mai învins-o pe Elina Svitolina de un an și jumătate. Video

15.02.2019 | 09:55
Vremea razbunarii Simona Halep nu a mai invinso pe Elina Svitolina de un an si jumatate Video

Jucătoarea de tenis Simona Halep are un dezavantaj major în duelurile cu Elina Svitolina, ucraineanca conducând în meciurile directe, dar fostul lider WTA are șansa răzbunări în meciul din semifinalele turneului de la Doha. Cele două se vor întâlni vineri pentru a șaptea oară în carieră.

Elina Svitolina este una dintre puținele jucătoare care au un palmares pozitiv în duelurile directe cu Simona Halep. Ucraineanca în vârstă de 24 de ani conduce cu scorul de 4-2 și a câștigat mai toate întâlnirile importante pe care le-a avut cu sportiva noastră.

Simona Halep o felicită pe Elina Svitolina după victoria din meciul de la Toronto
Simona Halep o felicită pe Elina Svitolina după victoria din meciul de la Toronto

Simona Halep vrea să răzbune ultimele înfrângeri cu Elina Svitolina

Simona Halep s-a impus în primul tur la Sofia, în 2013, cu 6-1, 6-1, și în sferturi de finală la Roland Garros, în 2017, cu 3-6, 7-6 (6), 6-0. Cele patru victorii obținute de Elina Svitolina au venit în finalele de la Roma (4-6, 7-5, 6-1, în 2017, și 6-0, 6-4, în 2018, aceasta fiind și ultima întîlnire directă), în semifinala din 2017 de la Toronto, scor 6-1, 6-1, și în faza grupelor la Turneul Campioanelor din 2017, scor 6-3, 6-4.

Datele problemei se schimbă pentru meciul de la Doha, deoarece Simona Halep se află într-o formă foarte bună. Ea vine după un weekend extrem de reușit în care a fost principala jucătoare a României în victoria obținută în fața Cehiei în Fed Cup și a avut o săptămână reușită în capitala Qatarului. Mai mult, românca are un mental bun după ce și-a asigurat începând de luni locul 2 în clasamentul WTA.

După victoria în fața Juliei Goerges din sferturile de finală, Simona Halep și-a adus aminte de finalele pierdute la Roma cu Elina Svitolina și a promis că de această dată va lupta până la sfârșit pentru orice minge și va face totul pentru victorie. Partida Simona Halep – Elina Svitolina, din semifinalele turneului de la Doha, se va disputa vineri, de la ora 15:30.