Fotbal international

INTERVIU. A fost ULTIMUL an de tenis la Bucureşti? “Este posibil!”

Turneul WTA de la Bucureşti a ajuns la cea de-a 4 ediţie. Competiţia s-a jucat în Cotroceni, însă principala problemă este că nici în acest an nu s-au putut găzdui meciuri pe Arena Centrală...
24.07.2017 | 11:02
INTERVIU A fost ULTIMUL an de tenis la Bucuresti Este posibil

Turneul WTA de la Bucureşti a ajuns la cea de-a 4 ediţie. Competiţia s-a jucat în Cotroceni, însă principala problemă este că nici în acest an nu s-au putut găzdui meciuri pe Arena Centrală de la BNR. România mai are încă un an de contract pentru acest turneu, dar dacă situaţia nu se va rezolva, ţara noastră va pierde şi al doilea turneu de tenis pe care îl găzduieşte, aşa cum s-a întâmplat cu turneul ATP de la Bucureşti, mutat la Budapesta.

WTA Bucuresti. Preşedintele FRT, George Cosac, a acordat un interviu pentru FANATIK.RO în care a vorbit despre problemele organizatorice ale turneului, dar şi despre cazul Ilie Năstase. 

“Simona Halep are nevoie de pauză. 100% vine la anul” 

Domnule preşedinte, cum a fost organizarea turneului în acest an având în vedere că nu aţi putut să vă bazaţi pe Arena Centrală nici de această dată?

Nu este uşor să realizezi o competiţie de acest gen, mai ales când trebuie să improvizezi o Arenă Centrală. Bugetul este uriaş şi eforturile sunt enorme. Dar, dacă vom avea o sportivă în finală sau dacă va câştiga, cu siguranţă că satisfacţia va fi enormă şi vom trece peste toate problemele apărute. 

Simona Halep nu participă la acest turneu, dar ea rămâne un vector de imagine important pentru acest turneu. O aşteptaţi la Arenele BNR în această săptămână?

Simona Halep nu participă pentru că a avut un calendar foarte încărcat. Are nevoie de pauză. Sigur că oboseala îşi spune cuvântul şi are nevoie de recuperare. Nu trebuie să trecem cu vederea că o jucătoare din top 10 nu are voie să participe decât la două turnee de această categorie. Unul în prima jumătate şi altul în a doua jumătate. Jucătoarele chiar dacă îşi doresc să joace foarte mult sunt restricţionate de WTA. Cu siguranţă va veni la anul, ea joacă din doi în doi ani perioadă în care a şi câştigat.

“Cei de la Federaţia Internaţională s-au pripit în cazul lui Ilie Năstase” 

Cum aţi gestionat conflictul dintre Ilie Năstase şi ITF?

Avem corespondenţă permanentă cu Federaţia Internaţională. Din punctul meu de vedere, s-au grăbit când au luat unele decizii, tocmai de aceea cred că au fost unele decizii pripite. Au trecut câteva luni bune şi ei nu reuşesc să dea un verdict. Dacă ar fi avut toate argumentele, ar fi dat o sentinţă în câteva zile. Dar argumentele pe care le-au dat nu prea sunt din teren. 

WTA Bucuresti.”E greu să ai un turneu de o asemenea anvergură cu aceste improvizaţii” 

Anul viitor expiră contractul pentru turneul WTA din Bucureşti. Dacă se rezolvă problema infrastructurii şi se poate juca pe Arena Centrală, putem să ne gândim la o preungire a acestui contract?

– Am avut o discuţie preliminară cu proprietarul turneului. Sunt deja discuţii şi cu WTA-ul pentru că este foarte greu să ai un turneu de o asemenea anvergură cu aceste improvizaţii. Anul trecut, finala de la Bucureşti a fost transmisă live în 49 de ţări. Vă daţi seama că în loc să fie o bilă pozitivă pentru România, pentru Bucureşti, nu a fost aşa. Performanţele fetelor şi băieţilor din circuit sunt cu mult înaintea infrastructurii. Sunt convins că se vor pune cap la cap toate organele abilitate şi până la anul vom avea şi arena la dispoziţie.

4 ediţii de la WTA Bucuresti s-au disputat până acum, două dintre ele fiind câştigate de Simona Halep (2014, 2016)

250.000 de dolari a fost bugetul pentru turneul de la WTA Bucureşti