News

Zbor direct către New York, de pe Aeroportul din Cluj. De când va fi disponibilă cursa

Românii care pleacă în New York vor putea să o facă numai din Cluj, dacă vor o cursă directă. Aeroportul Avram Iancu va avea un zbor direct către acest oraș american, dar abia peste câțiva ani.
09.02.2022 | 12:10
Zbor direct catre New York de pe Aeroportul din Cluj De cand va fi disponibila cursa
Zbor direct către New York, de pe Aeroportul din Cluj. De când va fi disponibilă cursa. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Aeroportul din Cluj va avea un zbor direct către New York, după ce această cursă nu a mai fost disponibilă ani buni. Până acum câțiva ani, plecările erau făcute numai din București.

Clujul, singurul oraș din România care va avea cursă directă către New York

De acum înainte, cei care vor să meargă la New Yorkcu o cursă directă trebuie să meargă mai întâi la Cluj, căci de aici va pleca singurul zbor direct către acest oraș american.

ADVERTISEMENT

Acest lucru nu se va întâmpla, însă, prea curând, ci abia peste câțiva ani, iar până atunci mai sunt multe detalii de rezovat, unul dintre ele fiind inclusiv devierea râului Someș, un proces care este pus în aplicare deja de câțiva ani.

Zborul direct către New York, din Cluj va fi disponibil abia peste opt sau zece ani, a anunțat chiar directorul general al aeroportului, David Ciceo.

ADVERTISEMENT

„Ne bucurăm că se continuă devierea râului Someș. Unul din obiectivele principale ale Aeroportului este prelungirea pistei la 3.400 de metri.

Astfel, vom avea posibilitatea să avem zboruri intercontinentale.

După ce se finalizează devierea Someșului, odată cu inaugurarea pistei, vom avea și zbor Cluj – New York.

ADVERTISEMENT

Așadar, în aproximativ 8-10 ani vom avea zbor direct Cluj-New York”, a declarat David Ciceo, conform Monitorul de Cluj.

Aeroportul din Cluj va avea peste șapte milioane de pasageri în următorii ani

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj poate ajunge la peste șapte milioane de pasageri până în 2035, iar până atunci va fi construit și un terminal nou, care va fi finanțat în proporție de 50% cu fonduri europene.

ADVERTISEMENT

 „Extindem terminalul de plecări, cu finanțare 50% fonduri europene. În viitor, pentru că în 2035 vom ajunge la circa 7 milioane de pasageri, vom face un terminal nou”, a spus el.

Tot cu bani europeni se va face și calea de rulare, precum și alte proiecte, cum ar fi mașini de pompieri sau un gard inteligent.

Calea de rulare este în curs de execuție, având de asemenea 50% finanțare din fonduri europene. Mai avem și alte proiecte cu fonduri europene.

Deja ne-au sosit mașini de pompieri cu finanțare de 98%, avem aprobat un proiect de gard inteligent cu 98% fonduri europene, lucrăm la mai multe proiecte cu finanțare europeană”, a mai spus directorul.

ADVERTISEMENT