News

Zborurile Turkish Airlines au fost anulate, aproape 200 de pasageri sunt blocați. „Nu va zbura nimic”

Situație fără precedent. Toate zborurile Turkish Airlines au fost anulate, miercuri seara, din cauza unor probleme la sistemul informatic.
01.11.2023 | 22:32
Zborurile Turkish Airlines au fost anulate aproape 200 de pasageri sunt blocati Nu va zbura nimic
Zborurile Turkish Airlines au fost anulate. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Zborurile Turkish Airlines au fost anulate, miercuri seara. Anunțul a fost făcut, în urmă cu câteva ore, de reprezentantul unei agenții de turism. Situația are loc pe aeroporturile Istanbul și Sabiha Gokcen.

Zborurile Turkish Airlines au fost anulate

Ulterior, compania de zbor a confirmat această informație, precizând că problema a apărut din cauza întreruperilor la sistemul informatic al Turkish Airlines. Astfel, listele cu pasageri nu pot fi vizualizate.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, toate zborurile care aveau plecare între orele 19:00 – 22:00, au fost anulate. ”Dragi pasageri, există întreruperi în sistemele noastre din cauza erorilor generale din infrastructura noastră de tehnologie a informației.

Din acest motiv, toate zborurile noastre cu plecare de pe Aeroportul Istanbul (IST) și Aeroportul Sabiha Gokcen (SAW) din data de 01.11.2023 între orele 19:00 – 22:00 (GMT +3) au fost anulate.” a anunțat Turkish Airlines.

ADVERTISEMENT

Cel puțin 170 de pasageri care aveau aveau bilete de zbor de la Istanbul la Constanța sau care aveau în plan să meargă spre Istanbul, sunt blocați pe aeroport, conform reprezentanților Aeroportului Mihail Kogălniceanu, citați de stiripesurse.

„Pasagerii nu pot fi anunțați. Compania nu poate vedea listele”

Corina Martin, reprezentantul agenției de turism, care a făcut publică problema cu zborurile din Turcia, spune că aceasta este o situație fără precedent. De altfel, precizează că probabil pasagerii nu pot fi anunțați cu privire la anularea zborurilor, din cauza lipsei de acces la liste.

ADVERTISEMENT

„Toate zborurile Turkish AIRLINES sunt ANULATE, in aceasta seara – nu va zbura nimic, între orele 19.00 si 22.00! Agenția noastră, Mistral Tours, are 3 pasageri care se află deja în aeroportul Istanbul și urmau să decoleze la Constanța. Noi ne-am putut informa pasagerii. Ținem strâns legătura cu ei și îi vom asista pentru rerutare.

Din ceea ce am înțeles, ai noștri sunt singurii pasageri ce au putut fi contactați. Turkish Airlines Constanța știa de la noi că avem pasageri pe acest zbor, în această seară, și am fost noi informați. În rest, pasagerii nu pot fi anunțați. Întrucât compania nu poate vedea listele și informațiile pasagerilor”, a scris Corina Martin, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

O reacție a venit și din partea reprezentanților Aeroportului Istanbul. Ei speră ca problema tehnică să fie soluționată cât mai repede. Totodată își doresc ca pasagerii să ajungă, la destinație, cât mai curând.

ADVERTISEMENT