Life

Zboruri anulate în România, în plină vară. O companie aeriană a decis să închidă două rute

Zboruri anulate în țară de către o companie aeriană. În plină vară, s-au anulat rute foarte importante, vizitate de turiști.
19.06.2023 | 17:29
Zboruri anulate in Romania in plina vara O companie aeriana a decis sa inchida doua rute
Despre ce companie aeriană este vorba. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În plină vară și sezon estival, o companie aeriană a decurs la un gest ce i-ar putea nemulțumi pe mulți călători. A anulat două rute foarte importante și care sunt des vizitate de turiști. Un drum cu mașina poate dura între 8 și 10 ore către acestea.

Vești neplăcute pentru călători. Ce zboruri din țară s-au anulat

Compania aeriană ”AirConnect” nu va mai opera două zboruri care i-au încântat o vreme pe pasageri. După ce în  martie reprezentanții firmei anunțau cu entuziasm introducerea curselor în cauză, iată că la doar câteva luni au decis să nu le mai efectueze.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre zborurile regulate dintre Cluj Napoca-Budapesta și Suceava-Constanța. Prima rută a fost inaugurată pe data de 28 martie, cu două curse pe săptămână, în zilele de marți și sâmbătă. Nu au fost un real succes până acum, căci doar trei zboruri au fost fără întârziere.

”În lipsa unei infrastructuri terestre, care să lege cele mai mari orașe din România, inițiativa AirConnect, de a deschide rute aeriene către Nordul și Vestul țării, este una extrem de binevenită”, spunea în martie Mihai Dărăban, președintele CCINA Constanța și al Camerei de Comerț și Industrie a României.

ADVERTISEMENT

De altfel, au fost momente când cursele aeriene din și spre Budapesta s-au comasat cu cele din București sau au fost, la fel, anulate. Motivele invocate au fost cele tehnice sau comerciale. Ultimul zbor Cluj Napoca-Budapesta s-a efectuat pe data de 10 iunie.

Se va putea zbura către Budapesta din București

Totuși, chiar dacă nu va mai fi operat zborul către capitala Ungariei, din Cluj-Napoca, se va întâmpla acest lucru din București. S-au păstrat și în acest caz zilele de sâmbătă și marți. Din Cluj-Napoca spre Budapesta va mai pune bilete în vânzare compania maghiară Aeroexpress Regional, cu patru curse pe săptămână.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește zborul AirConnect din Aeroportul ”Ștefan cel Mare” din Suceava și ”Mihail Kogălniceanu” din Constanța, directorul companiei preciza, tot în martie, că este un pas firesc pentru ca turiștii să se deplaseze către mare, cu ajutorul avionului, din Nord-Est către Sud-Est.

”Introducerea zborurilor estivale între Constanța și Cluj, Oradea, Suceava, Timișoara a fost un pas firesc, oferind turiștilor o opțiune de transport rapidă, confortabilă și în siguranță pe litoralul românesc”, declara și Tudor Constantinescu, director general al AirConnect.

ADVERTISEMENT

Dincolo de acestea, AirConnect va păstra rutele regulate, din Constanța către Cluj-Napoca, Oradea și Timișoara. Acest lucru se va întâmpla până la jumătatea lunii septembrie. Pe 9 iulie va fi următorul zbor din Constanța către Oradea.

ADVERTISEMENT
Tags: