News

Zeci de zboruri săptămânale către Viena și Munchen, în perioada verii. Ce aeroport le operează și cât costă o cursă

Un aeroport din România va oferi clienților săi mai multe curse către Viena și Munchen, două importante ”noduri” aeriene intercontinentale.
16.03.2024 | 19:29
Zeci de zboruri saptamanale catre Viena si Munchen in perioada verii Ce aeroport le opereaza si cat costa o cursa
Zborurile către Munchen vor fi operate de compania Lufthansa / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Începând din martie, respectiv aprilie 2024, un oraș important din România va fi legat prin zeci de curse aeriene săptămânale de Viena și Munchen. De aici, românii vor putea zbura în orice colț al lumii.

Zeci de curse săptămânale către Munchen și Viena de la aeroportul din Sibiu

Aeroportul Internațional Sibiu va opera mai multe curse zilnice către Viena și Munchen, potrivit unui comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Oferta pentru sezonul estival 2024 include, astfel 19 curse săptămânale către Munchen, cu o frecvență de maxim trei curse pe zi, și alte șapte zboruri către Viena.

Aeroportul din Sibiu a mai avut o astfel de frecvență a zborurilor în anul 2019, înainte de pandemie. Atunci, pe ruta Sibiu Munchen erau operate 21 de curse.

ADVERTISEMENT

Munchen și Viena sunt importante hub-uri aeriene

„Această creștere se traduce prin adăugarea de zboruri din Sibiu suplimentare pe parcursul săptămânii, astfel, pasagerilor care aleg aceste zboruri de conexiune li se oferă opțiuni variate de orare și rute.

În zilele de luni, marți, miercuri, joi și duminică va exista disponibilitate pentru trei zboruri zilnice, iar în zilele de vineri și sâmbătă de două zboruri zilnice. Pasagerii noștri vor beneficia acum de o varietate mai mare de opțiuni de călătorie pe ruta Sibiu – München, permițându-le să aleagă programul care se potrivește cel mai bine nevoilor lor”, se arată într-un comunicat de presă emis de Aeroportul Internațional Sibiu.

ADVERTISEMENT

Cursele cu destinația Munchen vor fi operate de compania Lufthansa, în timp ce zborurile către Viena vor fi asigurate de Austrian Airlines. Orarul zborurilor către capitala Austriei va fi disponibil începând cu data de 31 martie 2024.

Care este orarul zborurilor și cât costă un bilet

Zborurile Sibiu-Munchen vor avea ca ore de plecare: 06:10, 14:10 și 17:50 și vor avea o frecvență zilnică, excepție făcând ultimul zbor, care nu va fi disponibil vinerea și sâmbăta. Returul este programat la 10:50, 14:35 și 22:25.

ADVERTISEMENT

Potrivit Adevărul, biletele pentru cursele către Munchen variază între 208 și 500 de euro. În schimb, spre Viena se zboară din România cu prețuri care încep de la 70-80 de euro.

Marius Ioan Gîrdea, directorul aeroportului din Sibiu, a anunțat că intenționează să asigure, într-un viitor nu foarte îndepărtat, zboruri directe către și mai multe destinații din Europa.

ADVERTISEMENT
Tags: