Fotbal intern

Zlatinski la Dinamo! „Frate, sunt cu oamenii la masă. Vorbim mai târziu”

21.08.2018 | 13:49
Zlatinski la Dinamo Frate sunt cu oamenii la masa Vorbim mai tarziu

Hristo Zlatinski la FC Dinamo Bucureşti! Fostul căpitan al celor de la CS U Craiova a ieşit din echipa care a câştigat în sezonul precedent Cupa României şi este pe picior de plecare de la echipa olteană.


UPDATE. Hristo Zlatinski a discutat cu FANATIK.RO despre oferta de la Dinamo.

Salut, Hristo! Poți vorbi?

– Nu prea pot acum. E urgent?

Semnezi cu Dinamo?

– Frate, sunt cu oamenii la masă. Înțelege-mă!

Ne putem auzi după ce semnezi?

– Vorbim. Mulțumesc.


FANATIK.RO a aflat că mijlocaşul bulgar este așteptat la hotelul patronului lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, unde urmează să semneze cu trupa din Ştefan cel Mare. Fostul jucător al Craiovei va semna pe doi ani cu “câinii”. La ora 13.00 Zlatinski a terminat antrenamentul cu Craiova, apoi a discutat cu cei de la Dinamo.

Zlatinski la Dinamo! Vine în locul lui Mahlangu

Zlatinski ar putea ajunge la Dinamo la doar câteva ore după ce trupa din Ştefan cel Mare l-a vândut pe May Mahlangu la Ludogoreţ Razgrad, în schimbul a 500.000 de euro, informație anunțată exclusiv de FANATIK.RO. Bulgarul vine în „Ștefan cel Mare” pentru a acoperi golul lăsat de plecarea sud-africanului May Mahlangu la campioana Bulgariei.

Hristo Zlatinski va veni liber de contract la trupa antrenată de Florin Bratu, pentru ca are o convenție cu șefii Craiovei prin care i se permite să plece fără sumă de transfer. Zlatinski, unul dintre liderii oltenilor în ultimele sezoane, a pierdut echipa la CSU după ce au fost aduși Cicăldău de la Viitorul și elvețianul Fedele. A fost momentul în care Hristo le-a cerut celor de la Craiova să-l lase să plece pentru că nu-și permite să stea rezervă la vârsta lui. Zlatinski mai are contract cu câștigătoarea Cupei României până în vara lui 2019.

Omul care le-a interzis „câinilor” titlul în 2017

Hristo Zlatinski vine la echipa cu care a avut contre numeroase în meciurile jucate la Craiova. Cel mai important incident s-a produs în primăvara lui 2017, când Zlatinski a egalat pentru olteni în minutul 92, 2-2, apoi s-a manifestat deloc ortodox în fața băncii de rezerve a „câinilor”. A intrat într-un conflict și cu Cosmin Contra, tehnicianul roș-albilor de atunci, dar intervenția celor din jur a făcut ca lucrurile să nu degenereze.

VEZI AICI GOLUL DE 2-2 AL LUI ZLATINSKI DIN APRILIE 2017

A fost primul meu gol contra lui Dinamo, este un derby foarte important din România şi sunt foarte fericit”, a spus Zlatinski în aprilie 2017. Cu acel egal, trăgând linie, se poate spune că Dinamo a ratat titlul din 2017, când el a revenit Viitorului lui Gică Hagi.

Hristo Zlatinski, 33 de ani, a evoluat 111 meciuri pentru Universitatea Craiova în toate competiţiile şi a reuşit să câştige în sezonul trecut Cupa României în faţa celor de la Hermannstadt, fiind de altfel singurul trofeu cucerit de bulgar în Bănie.

Zlatinski la Dinamo. A negociat și cu Voluntariul

În această vară, după ce a ajuns la un acord cu Craiova pentru a-și căuta echipă, Hristo Zlatinski a fost în negocieri avansate cu FC Voluntari, informație dezvăluită de FANATIK.RO. Ilfovenii îi ofereau 7.000 de euro pe lună, cu 2.000 mai puțin decât la Craiova, dar statut de titular. Zlatinski a fost de acord în prima fază cu propunerea Voluntariului, dar după câteva zile s-a răzgândit, i-a contactat pe cei de acolo și le-a mulțumit pentru ofertă, dar a refuzat-o. Zlatinski explica la acea oră celor de la Voluntari că, dacă tot pleacă de la Craiova, vrea să o facă la o echipă din afara României.

A apărut acum această ofertă de la Dinamo, unde Zlatinski s-ar afla la aceeași parametri salariali ca și Mahlangu: 7.000 de euro pe lună, dar Negoiță bagă în buzunar 500.000 de euro de la Ludogoreț pentru sud-african și-l aduce gratis pe Zlatinski. Altfel spus, ziua când Negoiță câștigă jumătate de milion de euro și „nu umblă” la primul 11!

1 an a trecut de la ultimul gol marcat de Zlatinski. Se întâmpla pe 13 august 2017, în minutul 79 al meciului Craiova – Botoșani 1-0, din pasa lui Gustavo. În total, din 2015, a marcat 9 goluri pentru olteni

9000 de euro lunar e salariul lui Hristo la Craiova, cu care mai are contract până în 2019

100.000 de euro a plătit Craiova pentru Zlatinski pentru a-l aduce, în 2015, de la Ludogoreț Razgrad