News

10 ani după „Minunea de la Liberec” eroul lui Dinamo se destăinuie. „Capatos şi Ştefan Bănică ne-au aşteptat pe aeroport! S-au aprins torţe şi a fost nebunie”

30.05.2019 | 14:41
10 ani după „Minunea de la Liberec” eroul lui Dinamo se destăinuie. „Capatos şi Ştefan Bănică ne-au aşteptat pe aeroport! S-au aprins torţe şi a fost nebunie”
Au trecut aproape 10 ani de la „Minunea de la Liberec”, ultima mare performanță a lui Dinamo. Sursa foto: http://dinamo1948.club

Au trecut aproape 10 ani de la „Minunea de la Liberec”. Ultima seară europeană de vis pentru fanii lui Dinamo. Eroul de atunci al „câinilor”, portarul Florin Matache, s-a destăinuit exclusiv pentru FANATIK despre marele meci împotriva lui Slovan Liberec, de la… ţeapa luată la actualitatea dură a clubului său de suflet!

10 ani după „Minunea de la Liberec” eroul lui Dinamo se destăinuie. „Capatos şi Ştefan Bănică ne-au aşteptat pe aeroport! S-au aprins torţe şi a fost nebunie”

La un deceniu distanţă de la noaptea în care a intrat în istoria lui Dinamo, Florin Matache este aproape neschimbat. Acum este antrenor-jucător la o echipă de Liga a 3-a, Flacăra Horezu, dar în 2009 era omul care făcea fericiţi sute de mii de dinamovişti. Cum n-au prea mai fost de atunci… Penalty-ul decisiv apărat de Matache trimitea Dinamo în grupele Europa League şi consemna o revenire ireală, după ce Slovan Liberec pornise cu un avantaj de 3 goluri din partida tur, câştigată la masa verde „datorită” fanilor dinamoviști care invadaseră terenul în „Groapă”…

Într-un restaurant drag fotbaliştilor dinamovişti, în „buza” complexului sportiv din „Ştefan cel Mare”, dialogul a curs peste trei sferturi de oră… Ce și-a amintit Matache, de la ce le spunea obsesiv antrenorul de atunci, italianul Dario Bonetti, până la ce țeapă au luat toți „eroii” și de la cine, de la primul salariu în tricoul alb-roșu până la ce făcea împreună cu Moți după fiecare antrenament și alte amintiri în premieră poți afla dintr-un interviu spumos numai din numărul pe mai al revistei FANATIK!

10 ani după „Minunea de la Liberec” eroul lui Dinamo se destăinuie. Amintiri dulci și amare, dezvăluite în premieră de portarul Florin Matache. De la promisiuni la țepe...
10 ani după „Minunea de la Liberec” eroul lui Dinamo se destăinuie. Amintiri dulci și amare, dezvăluite în premieră de portarul Florin Matache, numai în revista FANATIK din mai!

Ce mai poți citi în numărul din mai al revistei FANATIK

  • Un reportaj de excepție, în exclusivitate absolută, la Miodrag Belodedici acasă. De fapt pornind de la Miodrag Belodedici de-acasă! FANATIK a reconstituit pas cu pas, la fața locului, împreună cu Belo, fuga sa din țară în decembrie 1988. Punct de plecare: Socol. Vama: Naidăș. Pit-stop: Bela Crkva. Destinația: Belgrad. Martor ocular, și atunci, și acum, mama lui Belo, Danița. Amintiri în premieră absolută, numai în revista FANATIK din mai!
„Fuga” din țară povestită chiar de Miodrag Belodedici și mama sa, reportaj exclusiv numai în revista FANATIK din mai! Reconstituire la fața locului!
„Fuga” din țară povestită chiar de Miodrag Belodedici și mama sa, reportaj exclusiv numai în revista FANATIK din mai!
  • În urmă cu 6 ani, Steaua reușea o admirabilă calificare în „optimile” Ligii Europa după o victorie senzațională cu Ajax Amsterdam. De atunci, destinele celor două echipe au luat-o în direcții diferite. O amplă analiză a cauzelor decăderii Stelei și ascensiunii lui Ajax, o comparație „imposibilă” între cele două cluburi, ce au ajuns, unde au ajuns jucătorii de atunci, interviuri dureroase cu „eroii” acelei seri eurofantastice, numai în revista FANATIK din mai!
  • Mister Cornel Dinu, simbolul lui Dinamo, a scris a treia carte autobiografică. FANATIK a reușit să intre în posesia unor fragmente, pe care vi le oferă în exclusivitate, înaintea lansării oficiale a volumului „Misterele lui Mister”. Când va fi evenimentul editorial, unde, ce spune chiar „Procurorul” despre „misterele” sale pe care le dezvăluie în premieră în scrierea sa, prefața scrisă în stilul său acid și unic de Răzvan Ioan Boanchiș, numai în revista FANATIK din mai!
Mister Cornel Dinu lansează a treia sa carte autobiografică. Fragmente în premieră absolută, dar și unde, și când va avea loc lansarea, numai ăn revista FANATIK din mai! Cum l-a... speriat Fănuș Neagu pe un baron italian!
Mister Cornel Dinu lansează a treia sa carte autobiografică. Fragmente în premieră absolută, dar și unde, și când va avea loc lansarea, numai în revista FANATIK din mai!
  • Un „pachet” consistent de pagini mondene cuprinde povestea de iubire a unui recent „fecesebist” cu fiica unui milionar libanez, când și unde va pleca Nicușor Stanciu de la arabi pentru a semna contractul vieții sale, pentru ce frumusețe mioritică este Victor Pițurcă un „socru de coșmar” și ce legături are cu fotbalul „Papasportivul” care ne va vizita țara la sfârșitul lui mai. Numai în revista FANATIK din mai!
  • Nu uitați paginile dedicate pariorilor, se apropie finala Champions League, etapa a III-a din preliminariile Campionatului European din 2020, turneul de tenis de la Roland Garros este în plină dsfășurare… Va reuși Simona Halep să-și păstreze cel mai important titlu din cariera sa? Vrei să știi ce și pe cine să pariezi? Află cum să faci bani numai din revista FANATIK din mai!
A apărut numărul din mai al revistei FANATIK! Pachet de excepție: poster cu programul Campionatului European U21 + 48 de pagini cu exclusivități, totul la numai 6 lei! Abonază-te ca să nu pierzi niciun număr!
A apărut numărul din mai al revistei FANATIK! Pachet de excepție: poster cu programul Campionatului European U21 + 48 de pagini cu exclusivități, totul la numai 6 lei!

Nu uita: a apărut numărul din mai al revistei FANATIK! Pachet de excepție: poster cu programul Campionatului European U21 + 48 de pagini „fanatice”, pline cu exclusivități, totul la numai 6 lei! Acum la toate chioșcurile de difuzare a presei! Dacă îl mai găsești… Dacă nu, abonează-te ca să fii sigur că nu pierzi niciun număr al revistei FANATIK! Cea mai bună revistă de sport din România!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri