Sport

10 ani fără Marian Cozma! Clubul Veszprem, comemorare specială în memoria lui “Păsărilă”

08.02.2019 | 15:48
10 ani fara Marian Cozma Clubul Veszprem comemorare speciala in memoria lui Pasarila

10 ani fără Marian Cozma, iar clubul Veszprem şi locuitorii oraşului de lângă lacul Balaton nu l-au uitat pe “Păsărilă”. FANATIK a fost la locul unde s-a petrecut tragedia în urmă cu un deceniu, dar şi la sala unde îşi dispută echipa maghiară meciurile de pe teren propriu. Oficialii clubului, împreună cu primăria din Veszprem, au pregătit o comemorare specială vineri, ziua în care se împlineşte un deceniu de la dispariţia lui Marian Cozma.

Clubul Veszprem joacă meciurile de pe teren propriu într-o arenă modernă, aflată în suburbiile oraşului. În faţa sălii, în 2010, la un an de la crima care a înfrăţit Ungaria şi România, a fost amplasată o statuie a lui Marian Cozma. Cu o zi înainte să se facă zece ani de la tragedie, la baza soclului se aflau mai multe lumânări, semn că fanii echipei nu l-au uitat o clipă pe Marian Cozma.

10 ani fără Marian Cozma. Tricoul lui “Păsărilă”, la loc de cinste în sala din Veszprem

Au trecut 10 ani fără Marian Cozma, timp în care fanii echipei de handbal din Veszprem nu au uitat nicio clipă de tragedia petrecută în noapte de 7 spre 8 februarie. FANATIK a stat de vorbă cu un oficial al clubului maghiar, iar acesta a declarat că vineri seară va avea loc o comemorare specială în amintirea lui Păsărilă. “Vineri, de la ora 18:00 (ora 19:00 în România), primarul din Veszpren, Lajos Mocsai, antrenorul echipei în perioada 2007-2012, şi mai mulţi foşti colegi ai lui Marian se vor întâlni la statuie. Vor fi mulţi fani ai echipei care vor veni aici. Nimeni nu l-a uitat pe ‘Păsărilă'”, a declarat un oficial al clubului Veszprem pentru FANATIK.

10 ani fără Marian Cozma. Tricoul lui "Păsărilă", la loc de cinste în sala din Veszprem
10 ani fără Marian Cozma. Tricoul lui “Păsărilă”, la loc de cinste în sala din Veszprem

În sala din Veszprem sunt afişate două tricouri ale lui Marian Cozma. Deasupra tribunelor, echipamentul cu numărul 8 al lui “Păsărilă” are locul lui de cinste, alături de cele ale altor jucători ai echipei. La scurt timp după tragedia din noapte de 7 spre 8 februarie, clubul maghiar a luat decizia să retragă tricoul lui Marian Cozma. Un al doilea echipament, similar cu cel purtat de fostul handbalist român este aşezat pe plasa din spatele uneia dintre porţi.

Presentimentul lui Lajos Mocsai din noaptea crimei: “De două ori m-am trezit din somn”

Lajos Mocsai, antrenorul lui MVM Veszprem când Marian Cozma a fost ucis, a povestit recent că a prevestit tragedia care a avut loc în noapte de 7 spre 8 februarie. “M-am trezit de două ori din somn în noaptea aia. Mi-am schimbat pijamalele din cauză că eram lac de transpiraţie. Simţeam că ceva nu este în regulă. Exact în momentul ăla, la două noaptea, Marian a fost înjunghiat. La şapte dimineaţa, fata mea mi-a dat vestea. Am fost şocat când am auzit”, a declarat Lajos Mocsai pentru teleiziunea ATV.