News

16 ani de închisoare pentru îngrijitorul de la Mănăstirea Frăsinei. A abuzat doi copii de 10 și 13 ani

Decizie în cazul agresiunilor sexuale de la Mănăstirea Frăsinei. Îngrijitorul care a abuzat doi copii, condamnat la închisoare.
08.03.2024 | 18:03
16 ani de inchisoare pentru ingrijitorul de la Manastirea Frasinei A abuzat doi copii de 10 si 13 ani
16 ani de închisoare pentru îngrijitorul de la Mănăstirea Frăsinei. Foto arhiepiscopiaramnicului.ro
ADVERTISEMENT

Îngrijitorul de la Mănăstirea Frăsinei a fost condamnat la 16 ani de închisoare, după ce a abuzat doi copii de 10 și 13 ani. Agresiunile sexuale au avut loc în 2021, dar au ieșit la iveală anul trecut, în februarie.

Îngrijitorul de la Mănăstirea Frăsinei, condamnat la 16 ani de închisoare

Cea mai mică dintre victime a povestit părinților prin ce a trecut. Inițial, vizat de anchetă a fost și un călgurar de la mănăstire, pe lângă îngrijitor. Ambii au fost arestați preventiv, în 2023, pentru abuzuri asupra celor doi copii.

ADVERTISEMENT

Joi, 7 martie, instanța a anunțat că îngrijitorul primește 16 ani de închisoare pentru faptele sale. Însă, călugărul a fost achitat, magistrații considerând că este nevinovat în acest caz. Conform anchetatorilor, îngrijitorul a întreținut relații sexuale cu cei doi băieți chiar în incinta mănăstirii.

Mai mult, în timpul perchezițiilor efectuate de oamenii legii, în 2023, la Mănăstirea Frăsinei, au fost găsite imagini video cu abuzurile respective. Individul filma totul și le-ar fi oferit sume de bani copiilor, pentru a nu divulga ororile la care erau supuși.

ADVERTISEMENT

Cei doi băieți au ajuns la mănăstire pentru a-i ajuta pe călugări să vândă obiecte bisericești. Însă, nu știau că vor trece printr-o adevărată traumă. „În temeiul art. 38 alin. (1), art. 39 alin. (1) lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele.

La pedeapsa cea mai grea de 9 ani închisoare, adaugă un spor de 7 ani închisoare (reprezentând un spor de 1/3 din celelalte pedepse), pedeapsa rezultantă fiind de 16 ani închisoare”, se arată în decizia Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Bărbatul le va plăti daune în valoare de 30.000 de euro

De asemenea, bărbatul care a abuzat cei doi minori va trebui să le plătească daune morale în valoare de 30.000 de euro. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

Despre acest caz a vorbit și avocatul Adrian Cuculis, care a aunțat hotărârea instanței. „16 ani de închisoare pentru îngrijitorul de la mănăstirea Frăsinei acolo unde 2 copii au fost in mod repetat agresati sexual sub diverse forme.

ADVERTISEMENT

Instanta a dispus si achitarea preotului care fusese atras in acest scandal, considerand ca nu se face vinovat de nicio infractiune”, a anunțat avocatul Adrian Cuculis, cu privire la acest caz.

ADVERTISEMENT
Tags: