News

Caz cutremurător în Arad. Un preot este acuzat că și-a violat fiicele timp de 16 ani

Preot din Arad, acuzat că și-a violat fiicele minore timp de 16 ani. Bărbatul de 48 de ani a fost arestat preventiv
26.02.2024 | 16:24
Caz cutremurator in Arad Un preot este acuzat ca sia violat fiicele timp de 16 ani
Un preot din Arad a ajuns după gratii, acuzat că și-ar fi violat fiicele timp de 16 ani. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un șocant caz de abuz sexual a ieșit la lumină în județul Arad. Un bărbat în vârstă de 48 de ani este acuzat că și-a violat fiicele minore timp de 16 ani.

Preot arestat pentru că și-ar fi violat fiicele

Preotul a fost plasat în arest preventiv, iar faptele au fost descoperite de autorități după ce fiica cea mare, acum în vârstă de 26 de ani, s-ar fi confesat unor colegi, declanșând astfel o investigație amplă a Poliției.

ADVERTISEMENT

Conform comunicatului de presă emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu, județul Arad, bărbatul în vârstă de 48 de ani este acuzat de viol în formă continuată în perioada 2007 – 2023, folosind constrângerea fizică și psihică.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul, în perioada 2007 – 2023, în repetate rânduri, a întreţinut raporturi sexuale, cu trei persoane vătămate minore, aflate în ocrotirea sa, prin constrângere fizică şi psihică şi profitând de imposibilitatea persoanelor vătămate minore de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa”, potrivit comunicatului de presă.

ADVERTISEMENT

Inițial, bărbatul a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Ineu, care a decis arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, în urma cererii depuse de procurori.

Un coșmar care a durat 16 ani

Presa locală scrie că fiicele bărbatului, al cărui statut pe rețelele de socializare îl prezintă ca fiind pastor al comunității sale, au trăit un coșmar timp de 16 ani. Acestea, cu vârstele de 15, 17 și 26 de ani, au fost supuse abuzurilor sexuale fiind lipsite de posibilitatea de a se apăra împotriva tatălui lor.

ADVERTISEMENT

Informația șocantă a ajuns la Poliție după ce fiica cea mare a bărbatului, presată de greutatea traumei, s-ar fi destăinuit unor colegi, care, îngroziți de cele auzite, au alertat imediat autoritățile.

Polițiștii din Arad s-au autosesizat din oficiu, inițiind o investigație amplă pentru aducerea în fața justiției a agresorului și pentru asigurarea protecției victimelor sale.

ADVERTISEMENT

Procurorii continuă investigațiile sub supravegherea atentă a autorităților judiciare, pentru a stabili cu exactitate cum s-au desfășurat faptele și pentru ca preotul să primească sentința meritată.

ADVERTISEMENT