Fotbal intern

3 motive pentru care Dinamo visează la play-off! Așa a transformat-o Mircea Rednic într-o “fortăreață”

09.02.2019 | 22:33
3 motive pentru care Dinamo viseaza la playoff Asa a transformato Mircea Rednic intro fortareata

Victorie importantă pentru formația alb-roșie în deplasarea de la Sfântu Gheorghe, 1-0, în fața celor de la Sepsi, și speranțele cresc pentru trupa din Ștefan cel Mare. FANATIK vă prezintă cele 3 motive pentru care Dinamo visează la play-off!

Mircea Rednic a transformat echipa într-o “fortăreață”, care nu primește gol și adună puncte importante cu un țel precis: clasarea între primele șase la finalul sezonului regular.

3 motive pentru care Dinamo visează la play-off

1. Axul central McDermott – Klimavicius – Grigore: siguranță totală!

Partida cu Sepsi era vitală pentru Dinamo în încercarea de a rămâne în cursa pentru play-off. Mircea Rednic a folosit același prim unsprezece ca în victoria cu Poli Iași, mizând pe o oarecare omogenitate între fotbaliștii săi. Ca și în fața echipei din Iași, greul a fost dus pe fază defensivă de axul central.

Mircea Rednic Dan Nistor
Mircea Rednic și Dan Nistor au pus mâna de la mână să transforme Dinamo într-o echipă puternică

Acolo, portarul Sean McDermott a demonstrat că este un plus pentru echipă, având intervenții sigure și fiind foarte precis în jocul cu piciorul. În plus, cuplul Klimavicius – Grigore a dovedit că este din ce în ce mai sudat și a ținut în spate întreaga formație.

Cei doi nu au pierdut aproape niciun duel cu adversarii, fie că a fost vorba despre rapizii Tandia și Mensah sau puternicul Vieira. Lituanianul a impresionat încă o dată prin plasamentul perfect.

Linas Klimavicius Ricardo Grigore
Linas Klimavicius și Ricardo Grigore au fost printre cei mai buni jucători ai lui Dinamo în deplasarea de la Sepsi

2. Benzile zburătoare funcționează din ce în ce mai bine

Aliji – Jaadi și Sorescu – Zenke cresc de la meci la meci. Albanezul și marocanul mizează pe calitatea lor tehnică superioară nivelului Ligii 1 Betano și elimină destul de ușor adversarii în dueluri unu la unu, dovadă fiind că Neagoe l-a schimbat din prima repriză pe Yasin Hamed după ce a fost depășit total de cei doi.

Jaadi Reda
Reda Jaadi este un câștig pentru Dinamo prin tehnica individuală pe care o arată pe gazon

Pe partea dreaptă, Sorescu este un adevărat piston pentru Rednic, urcând foarte des pentru a centra. Un rol important îl are și „regele” Simon Zenke, surpriza plăcută a acestui început de an! Nigerianul, care a slăbit serios, are o viteză foarte bună pentru fotbalul românesc și încearcă să își folosească această calitate, întotdeauna, vertical, ca un “pumnal” în coasta apărării adverse. Dealtfel, Zenke a obținut penalty-ul din care a marcat Nistor singurul gol al meciului.

3. Montini este o mină de aur pentru “câini”

Italianul din atacul lui Dinamo continuă ascensiunea extraordinară din ultimele etape. Chiar dacă nu a reușit să marcheze la Sfântu Gheorghe, Mattia Montini a făcut o risipă uriașă de efort și și-a ajutat echipa prin spațiile pe care le-a creat pentru colegi și prin modul în care a ținut de minge atunci când Sepsi încerca să pună presiune pe careul lui McDermott.

Mattia Montini
Mattia Montini este liderul compartimentului ofensiv al alb-roșilor

Montini simte foarte bine zonele în care trebuie să apară și oferă “oxigen” pentru cei din spate. Nefiind însă un vârf de careu, el coboară de multe ori pentru a lua mingea, ceea ce face imposibil să mai ajungă la finalizare. Rednic i-a atras atenția în acest sens la pauza meciului: “Am vorbit cu el să stea mai sus!”. Montini l-a impresionat pe Ianis Zicu, acesta lăudându-l în direct, la Digisport, pe dinamovist: “Are calități extraordinare pentru fotbalul românsc”.