News

3 rugăciuni pe care Papa Francisc le spune în fiecare zi. Vizita în România nu-l va opri din a le rosti

30.05.2019 | 17:55
3 rugaciuni pe care Papa Francisc le spune in fiecare zi Vizita in Romania nul va opri din a le rosti

Mai sunt doar câteva zile până la vizita istorică a Papei Francisc în România. Suveranul Pontif a ținut să transmită un mesaj înainte de a păși pe pământ românesc. Evlavia către Fecioara Maria și Rozariul sunt cele mai recitite rugăciuni din lume. Chiar și Sanctitatea Sa le rostește zilnic.

Ce rugăciuni rostește Papa Francisc, zilnic

Suveranul Pontif nu va renunța la rugăciunile pe care le rostește zilnic, nici în zilele pe care le va petrece în România. Vă reamimtim că, în această vineri, pe 31 mai, Papa Francisc va ajunge la București. Ulterior, a doua zi va pleca spre Iași, iar duminică se va afla pe Câmpia Libertății de la Blaj unde va beatifica 7 episcopi. Sanctitatea Sa nu va renunța în aceste 3 zile la rugăciunile pe care le rostește zilnic.

Într-o carte mică, dar frumoasă, scrisă de Yoannis Lahzi Gaid, secretarul Papei Francisc, intitulată ”Rozariul rugăciune a inimii”, Suveranul Pontif a scris cu mâna sa în primele pagini mesajul: “Rozariul este rugăciunea care însoţeşte mereu viaţa mea, este şi rugăciunea celor simpli şi a sfinţilor… este rugăciunea inimii mele”. Totodată, este publicată și o rugăciune a fericitului Bartolo Longo, care se pare că este citită zilnic de Papa și care spune:

“O, Rozariu binecuvântat al Mariei,
lanţ dulce care ne legi cu Dumnezeu,
legătură de iubire care ne uneşti cu îngerii,
turn de mântuire în asalturile iadului,
port sigur în naufragiul comun,
nu te vom mai lăsa niciodată”.

O altă rugăciune pe care Papa nu uită să o rostească este ,,Sub ocrotirea ta”
,,Sub ocrotirea ta alergăm,
preasfântă Născătoare de Dumnezeu;
nu ne dispreţui rugăciunile
în nevoile noastre,
ci ne mântuieşte pururi de toate
primejdiile,
Fecioară slăvită şi binecuvântată.”

O a treia rugăciune rostită de Suveranul Pontif este ,,Act de căință”:

,,Doamne, Dumnezeul meu, mă căiesc
din toată inima de toate păcatele mele
şi le urăsc mai mult decât orice lucru,
pentru că prin ele am pierdut harul tău
şi împărăţia cerului şi m-am făcut vrednic
de pedeapsa veşnică a iadului; dar
mai mult mă căiesc pentru că, păcătuind,
te-am mâniat pe tine, Părintele
meu, Mântuitorul meu şi Dumnezeul
meu atât de mare şi atât de bun. Pentru
aceasta mă hotărăsc cu ajutorul harului
tău să nu mai păcătuiesc şi să fug de
orice prilej de păcat. Amin.”

Papa Francisc face o vizită istorică în românia după vizita Papei Ioan Paul al II-lea, de acum 20 de ani
Papa Francisc nu pleacă nicăieri fără Rozariu și nu uită să rostească rugăciunile zilnice oriunde s-ar afla
Sursa foto: facebook.com

Mesajul Papei Francisc adresat românilor cu câteva zile înainte de a ajunge în țară

Suveranul Pontif a ținut o cuvântare înainte de a ajuns pe 31 mai, în București. În prima zi se va întâlni cu președintele țării, Klaus Iohannis, dar și cu celelalte autorități române. Papa împreună cu Patriarhul Bisericii ortodoxe române vor ține Sfânta Liturgie la Catedrala ,,Sfântul Iosif”, din Capitală.

«Dragi frați și surori din România,

Mai sunt doar câteva zile până la călătoria care mă va duce în mijlocul vostru. Gândul acesta mă bucură și doresc încă de pe acum să vă adresez salutul meu cel mai cordial.

Vin în România, țară frumoasă și primitoare, ca pelerin și frate și le mulțumesc Președintelui și celorlalte Autorități ale națiunii pentru că m-au invitat și pentru deplina colaborare.

Trăiesc deja bucuria întâlnirii cu Patriarhul și cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române, precum și cu Păstorii și credincioșii catolici.

Legăturile de credință care ne unesc vin încă de la Apostoli, în special de la legătura care îi unea pe Petru și pe Andrei, cel care potrivit tradiției a adus credința pe pământul vostru. Frați de sânge, au fost frați și în vărsarea sângelui pentru Domnul.

Și printre voi au fost atâția martiri, chiar în timpurile recente, precum cei șapte episcopi greco-catolici pe care voi avea bucuria de a-i proclama Fericiți. Faptul pentru care au suferit, până la jertfirea vieții, este o moștenire mult prea prețioasă ca să fie uitată. Și este o moștenire comună, care ne cheamă să nu ne îndepărtăm de fratele care participă la ea.

Vin între voi ca să mergem împreună. Mergem împreună când învățăm să păstrăm rădăcinile și familia, când ne îngrijim de viitorul copiilor și de fratele de lângă noi, când ne depășim fricile și suspiciunile, când lăsăm să cadă barierele care ne separă de ceilalți.

Știu că mulți pregătesc vizita mea în mod intens și vă mulțumesc din inimă. Vă asigur că vă stau aproape în rugăciune vouă tuturor și vă dau Binecuvântarea mea. Și vă cer, vă rog, să vă rugați pentru mine!

Să ne vedem cu bine!»