News

“A băut un litru de țuică în 5-10 minute, ca să se dreagă”. Un bărbat din Slatina a ajuns la spital în comă alcoolică, de Revelion

Un bărbat din Slatina a ajuns la spital în comă alcoolică, de Revelion, după ce a băut un litru de țuică în 5-10 minute, ca să se dreagă. Ce spun medicii
01.01.2022 | 17:53
A baut un litru de tuica in 510 minute ca sa se dreaga Un barbat din Slatina a ajuns la spital in coma alcoolica de Revelion
Un bărbat a ajuns la spital în comă alcoolică, după ce a băut un litru de țuică ca să se dreagă. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Slatina a băut un litru de țuică în 5-10 minute ca să se dreagă după noaptea de Revelion. Decizia lui pare însă să nu fi fost cea mai bună, deoarece a ajuns la spital în comă alcoolică.

În comă alcoolică, după ce a băut un litru de țuică în 5-10 minute ca să se dreagă

Ca în fiecare an, de Revelion, medicii au avut mai multe cazuri de persoane care au consumat alcool în exces.

ADVERTISEMENT

Unul dintre aceste cazuri este al unui slătinean care a ajuns în comă alcoolică la spital, după ce a băut un litru de țuică în 5-10 minute ca să se dreagă după noaptea de Revelion.

În prima zi din an, un echipaj de ambulanță s-a deplasat la domiciliul bărbatului, în urma unui apel la 112 al fratelui victimei.

ADVERTISEMENT

“Am luat chiar acum din Slatina un bărbat în comă alcoolică, de la domiciliu. Nu mişca, nu mai avea nicio reacţie.

Băuse un litru de ţuică, el fiind gata beat de aseară, dar acum, să se dreagă, a băut un litru de ţuică în 5-10 minute.

ADVERTISEMENT

A băut-o ca pe apă, să-şi revină. Bărbat, 48 ani, a sunat fratele să ceară ajutor”, a precizat medicul de gardă al Serviciului Județean de Ambulanță Olt.

Cazul slătineanului nu este însă unul singular. Nu puțini sunt cei care beau în exces în astfel de ocazii, precum este Revelionul.

ADVERTISEMENT

Medicii atrag însă atenția cu privire la consumul de alcool, care poate duce la deces atât din cauza unei cantități mari de băutură, cât și din cauza posibilității de înecare în somn cu propria vomă.

Aceștia avertizează și în privința metodelor de înlăturare a stării de rău produse de mahmureală. Ei recomandă consumul de apă și fructe, precum și evitarea zemei de varză, care poate crește tensiunea arterială. Medicii mai spun că, în niciun caz, băutura nu este un remediu pentru mahmureală.

Zeci de persoane ajunse la spital, din cauza excesului alimentar

Noaptea de Anul Nou a fost destul de plină pentru echipajele Serviciului Județean de Ambulanţă Olt.

“Am avut multe apeluri şi în cursul nopţii, dar şi acum”, au precizat reprezentanții SAJ Olt, referindu-se la noaptea dintre ani, dar și la prima zi din anul 2022.

Medicul de gardă a specificat faptul că, pe lângă persoanele care au băut excesiv, au fost și mulți pacienți care au avut nevoie de îngrijiri de specialitate, deoarece au mâncat prea mult. Potrivit acestuia, zeci de oameni au exagerat cu mâncarea.

În schimb, nu a fost făcută nicio sesizare cu privire la incidente grave din cauza petardelor, în județul Olt.

ADVERTISEMENT