News

A căzut curentul la Timișoara, în timpul ceremoniei de deschidere a Capitalei Culturale Europene. Primarul Fritz: ”Semn bun”

Moment neplăcut, vineri seară, la Timișoara. Chiar în timpul ceremoniei de deschidere a Capitalei Culturale Europene, a căzut curentul în sala Operei. Ce spune edilul Fritz.
17.02.2023 | 22:02
A cazut curentul la Timisoara in timpul ceremoniei de deschidere a Capitalei Culturale Europene Primarul Fritz Semn bun
Ceremonia de deschidere a Capitalei Culturale Europene de la Timișoara, debut cu o pană de curent. Dominic Fritz: ”Semn bun”. Sursa foto: capturi YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vineri seara, timișoreni și oaspeți de seamă din țară și străinătate au fost invitați să participe la gala ”Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”. Din păcate pentru organizatori, evenimentul a debutat cu un moment mai puțin plăcut.

Ceremonia de deschidere a Capitalei Culturale Europene de la Timișoara, debut cu o pană de curent. Dominic Fritz: ”Semn bun”

Potrivit presei locale, în jurul orei 19:00, Palatul Culturii din Timișoara a rămas fără curent electric. S-a întâmplat în timpul recitalului de pian al olandezului Joep Beving. Din fericire, pana de curent de la Operă nu a durat prea mult. În aproximativ două minute, după resetarea siguranțelor, totul a revenit la normal.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie uitat faptul că, nu cu mult timp în urmă, chiar săptămâna trecută, centrul Timișoarei a mai fost lovit de o pană de curent. Tot seara, au fost afectate atunci spectacole ale Teatrului Național Timișoara și Teatrului Maghiar.

Acest moment ușor stânjenitor petrecut la un astfel de eveniment a fost privit dintr-o perspectivă interesantă de către edilul orașului de pe Bega. Pus să explice incidentul, primarul Dominic Fritz a spus că el vede în asta un semn bun.

ADVERTISEMENT

”A fost o sărbătoare demnă. Important e ca au fost totuși reprezentranții Guvernului, ai Comisiei Europene, și toată lumea a transmis acest mesaj ca Timișoara în acest an va străluci și va reprezenta România și Europa pe scena lumii.

A fost foarte interesant. Trebuie să spun că în 2007 la ceremonia de deschidere (n.r. la Sibiu) a picat curentul și mi-a povestit consilierul prezidential Sergiu Nistor că, dacă pica curentul, e un semnal bun pentru succesul anului. Și ce s-a întâmplat? A picat curentul… dar în perioada unui concert care oricum era cu lumini mai liniștite și lumea a crezut că face parte din spectacol și apoi ne-am dat seama că a picat curentul.

ADVERTISEMENT

Toată lumea a crezut ca făcea parte din spectacol si artistul ne-a mulțumit după aia ca totul a făcut sens în acel moment”, a declarat primarul Timișoarei Dominic Fritz pentru Opinia Timișoarei.

Nicolae Ciucă, prezent la Timișoara. Cum a comentat incidentul cu pana de curent

În momentul penei de curent, sala Operei din Timișoara era plină de oficialități. Printre invitați s-a aflat și premierul Nicolae Ciucă. Acesta a comentat, scurt, incidentul din orașul de pe Bega.

ADVERTISEMENT

Efectiv s-a întâmplat. Aici este o chestiune de pregătire tehnică a evenimentului”, a fost replica șefului Executivului în momentul în care a părăsit locația unde s-a petrecut evenimentul festiv.

ADVERTISEMENT