Sport

A dat lovitura! Un gamer, transferat pe bani mai mulți ca Messi sau Neymar. Povestea contractului care rescrie istoria sportului. Video

XQc, un gamer celebru, a fost „transferat” de Kick. Întreaga mutare poate ajunge la 100 de milioane de euro. Prezentare de superstar.
25.06.2023 | 08:00
A dat lovitura Un gamer transferat pe bani mai multi ca Messi sau Neymar Povestea contractului care rescrie istoria sportului Video
100 de milioane de dolari va încasa gamer-ul canadian în 2 ani de contract. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gaming atrage din ce în ce mai mai mulți investitori și sponsori, iar Felix Lengyel, unul dintre cei mai cunoscuți gameri de pe platforma Twitch va fi mai bine plătit decât mulți fotbaliști și sportivi celebri.

XQc, transfer de senzație: Kick l-a „furat” de la Twitch cu 100 de milioane de euro

Unul dintre cei mai populari gameri streameri, canadianul Felix Lengyel, denumit xQc, a semnat un contract pe doi cu o platformă rivală, în valoare de 70 de milioane de dolari, echivalentă cu suma extinderii contractului lui LeBron James la Los Angeles Lakers.

ADVERTISEMENT

Povestea canadianului a făcut furori în SUA și în întreaga lume: „E mai multă decât câștigă atleții profesioniști și megastarurile”, a comentat Ryan Morrison, agentul său. Acesta a dezvăluit că xQc ar putea ajunge cu bonusuri însă la 100 de milioane de dolari! Prin comparație, Lionel Messi va câștiga anual la Inter Miami doar 53 de milioane de dolari.

Tânărul în vârstă de 27 de ani stă pe chat cu fanii, face streaming, prezintă emisiuni online și se filmează în timp ce se joacă, fiind urmărit de milioane de copii și nu numai. A devenit o adevărată vedetă în lumea streamingului, unde a ajuns la 12 milioane de urmăritori. De fiecare dată când intră online, strânge în scurt timp zeci de mii de oameni care îl urmăresc simultan!

ADVERTISEMENT

Gamerul canadian, declarații după ce a semnat contractul istoric: „Kick îmi dă șansa să încerc și să fac lucruri pe care nu le-am putut până acum”

XQc a dezvăluit de ce a ales să „trădeze” Twitch, unde s-a lansat și a devenit celebru: „Kick îmi dă șansa să încerc și să fac lucruri pe care nu am putut până acum. Sunt extrem de entuziasmat de această oportunitate și vreau să profit la maximum și să o transform în idei noi și creative în anii următori”.

Gamerul canadian este unul dintre cei mai în vogă streameri ai momentului. În această industrie, cei mai buni creatori de conținut pot ajunge lejer să câștige milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Noua „echipă” a lui xQc este o platformă specializată pe gaming online și jocuri de noroc, care a apărut în Australia și are zilnic peste 100.000 de streaming-uri: „Scopul nostru este să construim ceva centrat în jurul creatorului și să formăm o comunitate în jurul oamenilor, nu o structură corporatistă”, a declarat Ed Craven, directorul executiv al companiei, citat de New York Times.

Kick a plătit o sumă exorbitantă, însă platforma va beneficia de asemenea enorm de pe urma acestui mutări. XQc a dezvăluit că generează pentru sponsorul său Stake.com venituri în valoarea de 119 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Câți bani a câștigat xQc până acum din gaming și streaming. Sume halucinante

XQc poate deja să nu mai muncească nici măcar o zi pentru restul vieții sale, iar milioane de alți tineri visează să îi calce pe urme. Numai în perioada 2019-2021, canadianul a încasat de pe Twitch nu mai puțin de opt milioane de dolari.

În acest moment, câștigurile sale de pe YouTube și Twitch se învârt în jurul a trei-patru milioane de dolari! În 2023, xQc a fost evaluat la peste zece milioane de dolari!

Felix Lengyel nu este însă nici pe departe cel mai bogat streamer din lume! Felix Kjellberg, sau PewDiePie, face o avere pe YouTube și Twitch și e deja un veteran pe piață, de mai bine de zece ani. Brandul suedezului este evaluat la peste 40 de milioane de dolari.

Topul celor mai bine plătiți sportivi din lume

  1. Devin Booker (NBA) – 56,1 milioane
  2. Karl Anthony Towns – 56,1 milioane
  3. Nikola Jokic (NBA) – 54,5 milioane
  4. Stephen Curry (NBA) – 53,8 milioane
  5. Lionel Messi (MLS) – 53,7 milioane
  6. Joel Embiid (NBA) – 52, 5 milioane
  7. Lemar Jackson (NFL) – 52 milioane
  8. Jalen Hurts (NFL) – 51 de milioane
  9. Aarond Rodgers (MLB) – 50,3 milioane
  10. Bradley Beal (NBA) – 50,2 milioane
  • 100 de milioane de dolari va câștiga xQc în următorii 2 ani de contract cu Kick
ADVERTISEMENT
Tags: