News

A fost capturată românca de 25 de ani care a terorizat Spania. Femeia era căutată în toată țara pentru zeci de jafuri

O româncă de 25 de ani, cunoscută pentru că a comis zeci de jafuri în Spania, a fost în cele din urmă capturată după luni de zile de căutări.
02.07.2023 | 11:45
A fost capturata romanca de 25 de ani care a terorizat Spania Femeia era cautata in toata tara pentru zeci de jafuri
A fost capturată românca de 25 de ani care a terorizat Spania. Foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Femeia a fost arestată la Alicante pentru că ar fi participat la o serie de jafuri în diverse orașe din Spania, printre care Cartagena, Totana și San Javier. Femeia era căutată pentru un total de 29 de plângeri penale în peste 20 de orașe din Spania, până a fost prinsă în cele din urmă.

A fost capturată românca de 25 de ani care a terorizat Spania

Conform presei din Spania, autoritățile au emis mandate de căutare și arestare în instanțele din Jerez de la Frontera, Oviedo, Antequera, Arona (Tenerife), Cartagena, Valladolid, Vélez-Málaga, Estepona, Sevilla, Algeciras, Benidorm, Chiclana de la Frontera, Vigo, Córdoba, Marbella, Las Palmas de Gran Canaria, Málaga, Valencia, Orihuela, San Javier, San Roque și Totana.

ADVERTISEMENT

Individa a fost implicată în diverse infracțiuni de furt și tâlhărie cu violență. De fapt, ea făcea parte dintr-un grup specializat în furturi, în special prin metoda îmbrățișării. Tânăra de 25 de ani a ajuns astfel la dispoziția Tribunalului de Instrucție din Alicante, care îi va decide soarta. Cel mai probabil fata va ajunge după gratii mulți ani.

Metoda îmbrățișării a depășit granițele Spaniei și a ajuns inclusiv în București, acolo unde mai mulți bărbați au fost jefuiți în acest mod. Concret, hoții își alegeau victimele și se prefăceau că le cunosc, după care le îmbrășișeau și le căutau prin buzunare, reușind să fure orice de la telefoane, portofele la alte bunuri de valoare.

ADVERTISEMENT

Locul preferat pentru astfel de lovituri era Centrul Vechi al Capitalei. ”De la începutul anului, mai multe persoane au fost jefuite prin metoda îmbrățișării și în Centrul Vechi al Capitalei”, transmiteau autoritățile. Camerele de supraveghere au surprins astfel de incidente și în februarie 2023, când mai mulți oameni erau îmbrățișați de tinere pe stradă.

Pe imagini se vedea cum bărbații erau abordați de o tânără, care îi lua în brațe. La scurt timp alte două tinere îl țineau de vorbă, după care o a treia persoană îi fura portofelul. Polițiștii bucureșteni au identificat nu mai puțin de 10 astfel de furturi prin metoda îmbrățișarea. Hoațele au fost prinse în cele din urmă și au 17 și 27 de ani. Oamenii legii au făcut apel ca și alte persoane vătămate să depună plângeri în acest caz.

ADVERTISEMENT

”Solicităm sprijinul cetățenilor sau persoanelor implicate în aceste situații, pentru a veni la sediul acestei subunități, pentru a da mai multe detalii în vederea continuării cercetărilor. Cei care merg să se distreze în Centrul Vechi sunt sfătuiți să fie mai vigilenți. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru furt în formă continuată”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Concret, în acest caz un bărbat a depus plângere că a rămas fără geacă, în care avea 3.000 de lei și alte obiecte. Bărbatul se afla în acel moment într-un club. Pornind de la această informație, polițiștii au descoperit o adevărată caracatiță a hoției, arestând până acum aceste trei suspecte, cu vârsta cuprinsă între 17 și 27 de ani, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Femeile aveau o sarcină clară. Prima îmbrățișa trecătorii, în timp ce a doua stătea de pază, iar a 3-a prelua bunurile furate pentru ca vinovăția să nu cadă pe prima hoață, în cazul în care victima și-ar fi dat seama ce se întâmplă. Justiția din România va decide acum ce se întâmplă cu cele trei hoațe, care probabil vor practica metoda îmbrățișării după gratii.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se...
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Lista de boli pentru care se acordă șapte zile de concediu medical
Lista de boli pentru care se acordă șapte zile de concediu medical
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”