Life

A furat un teanc de cărți, dar le-a adus înapoi după ce a citit una. Poveste ireală de la Botoșani

Un botoşănean a furat mai multe volume dintr-o cafenea din oraș, dar le-a returnat proprietarului, după ce acesta a scris un mesaj pe social media.
25.01.2024 | 20:20
A furat un teanc de carti dar lea adus inapoi dupa ce a citit una Poveste ireala de la Botosani
O cafenea din Botoșani a fost jefuită, dar hoțul a înapoiat tot ce luase/ sursa foto: monitorulbt.ro
ADVERTISEMENT

Situație atipică la Botoșani! Un bărbat care a decis să fure un teanc de cărți dintr-o cafenea din centrul orașului a ajuns ‘vedetă’ pe internet, fără să vrea. Individul nu a dorit să ia alte obiecte scumpe din local. După ce a vizionat camerele de supraveghere, proprietarul nu a depus plângere la Poliție, ci a luat o hotărâre neașteptată. Ce a făcut bărbatul?

A furat un teanc de cărți dintr-o cafenea, dar le-a returnat a doua zi

Un botoşănean a decis să dea o spargere la o cafenea din centrul orașului, într-o dimineață geroasă de ianuarie. Crezând că nu va fi prins, individul respectiv a dat spargerea la ora 5 dimineața. A uitat, însă, de camerele de supraveghere.

ADVERTISEMENT

Bărbatul nu a mers să fure obiecte de valoare, ci un teanc de cărți. Camerele de supraveghere ale localului au surprins momentul în care hoțul alege cu grijă cărțile, le răsfoiește preț de câteva clipe și le cară apoi pe terasa cafenelei. În mai puțin de un minut, acesta se face nevăzut!

Proprietarul nu a depus plângere la Poliție

Proprietarii cafenelei s-au uitat pe înregistrările video, dar nu au depus plângere la Poliție. În schimb, au publicat imaginile cu furtul pe internet și au scris un mesaj inedit la adresa hoțului. Aceștia au cerut să le fie returnate cărțile, căci avea o valoare semnificativă.

ADVERTISEMENT

„La Botoșani se fură cărți. Momentul mult așteptat. Să se fure ca să se citească. Ar fi fost bine să fie așa. Dimineață, la 5 jumătate, a venit un domn, a furat 5-6 cărți de afară din biblioteca noastră, deci nu a intrat în cafenea. Aveam un lacăt, dar mic, provizoriu. A furat și un telefon retro pe care-l aveam noi cu disc, receptor și un difuzor, o boxă la care cântă muzică afară.”, a scris patronul cafenelei pe Facebook.

După ce gestul său rușinos a fost făcut public, botoşăneanul a decis să înapoieze proprietarului toate volumele furate. Ca și răsplată, patronul a decis să-i facă cadou una dintre cărțile pe care le furase.

ADVERTISEMENT

Hoțul a înapoiat cărțile

„Omul foarte calm, le-a răsfoit, nu s-a grăbit, le-a pus într-un rucsac. Le-a luat din bibliotecă și pe masa de la terasă le așeza ușor într-un rucsac, fără să se uite în jur, fără nicio grabă. Nu știm cine e, nu am făcut reclamație la poliție.

Noi încă sperăm să ni le aducă înapoi, suntem dispuși să-i dăm un premiu dacă ni le aduce înapoi, să nu le vândă la un preț mai jos decât ar fi valoarea lor. Îi dăm noi un premiu dacă ne aduce obiectele înapoi. A ales cărțile, nu le-a luat pe toate. În bibliotecă sunt cărți donate de clienți”, a fost mesajul lui Ciprian Rotariu, proprietarul cafenelei din Botoșani, pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT
Tags: