News

Un sătmărean aflat la mall a reclamat la 112 furtul mașinii. Unde era, de fapt, autoturismul cetățeanului

Aflat la mall în ultima zi din 2023, un sătmărean a sunat la 112 pentru a reclama furtul mașinii. Unde se afla, de fapt, vehiculul său.
01.01.2024 | 12:21
Un satmarean aflat la mall a reclamat la 112 furtul masinii Unde era de fapt autoturismul cetateanului
Un sătmărean a sesizat la 112 furtul mașinii. În realitate, uitase unde a parcat-o. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Situație comică raportată în ultima zi din 2023 în nordul țării. Un sătmărean aflat la mall a sunat disperat la 112 și a reclamat furtul mașinii. Bărbatul făcuse, în realitate, o gafă uriașă.

Un sătmărean a sesizat la 112 furtul mașinii. În realitate, uitase unde a parcat-o

Ultima zi din anul 2023 a adus o întâmplare amuzantă în Satu Mare. Un bărbat a sunat la 112, după ce nu și-a mai găsit mașina în parcarea supraaglomerată a unui centru comercial din municipiu.

ADVERTISEMENT

Panicat, acesta a crezut că cineva i-a furat mașina. Nu a mai stat să o caute și a contactat rapid autoritățile, relatează publicația locală PresaSM. Agenții au luat în serios sesizarea și s-au îndreptat spre locul solicitării.

Surprize-surprize la circa 10 minute după sesizare. Tot la Serviciul Unic de Urgență 112, același bărbat a sunat și i-a spus operatorului că și-a găsit mașina și că nu mai e cazul ca oamenii legii să vină la fața locului.

ADVERTISEMENT

Era foarte aglomerat, nu mi-am luat niciun punct de orientare și am uitat unde am parcat”, a explicat bărbatul, această situație comică. Polițiștii au înțeles oarecum gafa bărbatului, dată fiind aglomerația din municipiul Satu Mare. Astfel, sătmăreanul a scăpat de amendă.

Legea spune că apelarea abuzivă sau nejustificată la 112 se pedepsește de legislația în vigoare cu amenzi cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei sau prin prestarea de la 200 la 400 de ore de muncă în folosul comunității.

ADVERTISEMENT

Caz aproape identic raportat, tot în Satu Mare, în 2022

O situația la fel de comică s-a petrecut, tot în municipiul Satu Mare, în toamna lui 2022. Un bărbat a apelat 112, panicat că mașina i-ar fi fost furată din parcarea locuinței.

La acea dată, polițiștii au găsit repede autoturismul. Soția reclamantului o parcase într-o altă zonă, fără să îl anunțe. Pentru acest apel nejustificat la 112, bărbatul a fost amendat cu 2.000 lei.

ADVERTISEMENT

Incidentul din urmă cu doi ani a avut loc pe 31 octombrie 2022, pe Bulevardul Cloșca din Satu Mare. Cetățeanul se întorsese acasă în stare de ebrietate. De îndată ce a văzut că mașina nu este în parcare, a sunat la 112 și a reclamat furtul autoturismului.

Mai multe echipe de polițiști s-au deplasat la locul solicitării. În scurt timp, agenții și-au dat seama că mașina nu fusese furată, ci doar parcată câțiva metri mai încolo, chiar de soția apelantului.

ADVERTISEMENT