News

A înflorit deșertul! Imaginile care au uimit o lume întreagă: “Este ca și cum ai fi în Rai” – Video

Un fenomen extrem de rar atrage în aceste zile mii de turiști. Deșertul din nordul Arabiei Saudite a înflorit. Imaginile din zonă uimesc întreaga planetă.
17.02.2023 | 20:11
A inflorit desertul Imaginile care au uimit o lume intreaga Este ca si cum ai fi in Rai  Video
Imagini spectaculoase din Arabia Saudită. A înflorit deșertul! Imaginile au uimit o lume întreagă. Sursa foto: capturi YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mii de oameni vizitează în aceste zile Peninsula Arabă. Nu este o perioadă specifică acestor activități turistice, ci una în care, în deșert, se petrece un fenomen extrem de rar.

Imagini spectaculoase din Arabia Saudită. A înflorit deșertul! Imaginile au uimit o lume întreagă

Ploile abundente din această iarnă din zona deșertului au făcut ca zona, una pustie în mare parte din an, să inflorească. Covoare întregi și spectaculoase de flori violete acoperă în aceste zile deșertul din nordul Arabiei Saudite.

ADVERTISEMENT

Peisajul de basm care a apărut în aceste zile în țara din Orientul Mijlociu este atât de spectaculos încât turiștii îl admiră ore în șir. Pentru a nu rata un astfel de fenomen, mulți parcurg sute de kilometri pentru a ajunge în zonă.

Muhammad al-Mutairi, un profesor universitar din centrul țării arabe, a petrecut aproape șase ore la volan pentru a vedea de la fața locului manifestarea de culoare din deșert.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu se aşteaptă să vadă un astfel de spectacol al naturii tocmai în Arabia Saudită”, a spus acesta, pentru AFP, notează Times of Israel. Bărbatul a venit în deșert alături de câțiva prieteni.

Pentru a nu rata spectacolul natural din Deșertul Rafha, cadrul universitar a parcurs peste 500 de kilometri din oraşul în care locuieşte, aflat în centrul regatului saudit. Peisajul pe care îl vedem aici ”ne împrospătează sufletele“, a mai spus acesta. Bărbatul a descris plantele care au adus la viață zona. El spune că aceste flori sunt cunoscute în Arabia Saudită şi sub numele de lavanda deşertului.

ADVERTISEMENT

Un alt turist a călătorit 800 de km pentru a vedea deșertul înflorit: ”Parcă ai fi în Rai”

”Recordul” de timp străbătut de Muhammad al-Mutairi pentru a vedea minunea din deșert a fost bătut de cele 12 ore făcute pe un drum de 800 de km de un alt cetățean din Arabia Saudită.

Nasser al-Karaani a venit din Capitala ţării, Riad, pentru a vedea aceste flori înainte ca ele să se ofilească sub soarele arzător. ”Această scenă durează doar 15-20 de zile pe an. Venim aici în mod special, pentru a profita de aceste imagini”, a declarat cetățeanul saudit în vârstă de 55 de ani.

ADVERTISEMENT

El nu a venit singur, ci alături de câţiva prieteni. ”E o atmosferă relaxantă”, a adăugat bărbatul, în timp ce stătea alături de prietenii lui în jurul unui foc. În apropierea grupului venit din Riad, zeci de alţi vizitatori s-au aşezat la rândul lor pentru a privi peisajul.

Abderrahmane al-Marri a venit tocmai din Qatar. Acesta nu regretă deloc alegerea făcută și călătoria de peste 12 ore. ”Spectacolul naturii a meritat efortul. Este ca şi cum ai fi în rai”, a declarat acesta.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
Se schimbă automat cardurile la Raiffeisen Bank. Anunț important făcut de bancă. Tot...
Se schimbă automat cardurile la Raiffeisen Bank. Anunț important făcut de bancă. Tot ce trebuie să știi
Vârsta de pensionare, redusă pentru o categorie de români. Ce prevede proiectul
Vârsta de pensionare, redusă pentru o categorie de români. Ce prevede proiectul
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are...
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze