News

Locul din România care i-a înnebunit pe turiștii străini. Fenomenul are o conotație religioasă pentru localnici și prevestește cutremure

Bani grei plătiți de turiștii străini ca să vadă focul viu din România. Locul în care pământul se aprinde a devenit o arie protejată
13.11.2022 | 07:30
Locul din Romania care ia innebunit pe turistii straini Fenomenul are o conotatie religioasa pentru localnici si prevesteste cutremure
Locul din România în care vor să ajungă toți turiștii străini. Sursa foto - invrancea.ro
ADVERTISEMENT

Prea puțină lume a auzit în România despre focul viu, însă legenda s-a împrăștiat cu viteză pe internet printre străini. Oameni veniți de departe ajung în țara noastră special pentru a vedea cum arde pământul fără ca cineva să-l aprindă.

De ce vin turiștii să vadă focul viu

Culmea, pe teritoriul țării noastre sunt mai multe locuri în care există un așa numit foc viu. Trebuie să știți că discutăm în primul rând despre un fenomen 100% natural.

ADVERTISEMENT

Totul se întâmplă datorită emanației de gaze naturale ce ies la suprafața pământului prin diverse crăpături sau fisuri ale scoarței terestre. Ulterior, aceste gaze formează flăcări care se aprind la contactul cu razele solare.

Poate cel mai cunoscut loc de acest gen se află în rezervația naturală „Focul viu”. Aceasta este localizată în Andreiașu de jos. Vorbim despre o suprafață de aproximativ 40 de hectare, adică nu vă imaginați că totul se petrece într-un singur loc și acela micuț.

ADVERTISEMENT

Este important să cunoașteți că accesul se face ușor. Ca să ajungeți în zonă și să vedeți cu ochii voștri minunea trebuie să vă folosiți de scări și balustrade

Mai trebuie spus că întregul fenomen are și o conotație religioasă pentru locuitorii din zonă. Oamenii de aici cred că focul are un rol protector pentru animalele pădurii.

ADVERTISEMENT

Pentru că totul se desfășoară pe teritoriul județului Vrancea, localnicii mai spun și că focurile prevestesc eventualele cutremure. Există o intensificarea bruscă a flăcărilor înaintea unui seism.

În mod categoric, turiștii străini, dar și românii care merg aici vor să vadă miracolul noaptea, atunci când totul este mai spectaculos. Situat la altitudinea de 430 metri locul este ușor accesibil de pe drumul DN 2M Focșani – Odobești – Andreiașu.

ADVERTISEMENT

Focul Viu de la Andreiașu de Jos a fost declarată arie protejată în luna martie a anului 2000 . În acest moment, reprezintă o zonă de interes geologic și peisagistic aflată în versantul drept al Milcovului.

ADVERTISEMENT