News

Video. Fenomen meteo rar în Dubai. Cât mai durează vremea neobișnuită pentru Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite sunt afectate de o vreme instabilă, iar o ploaie torențială a lovit orașul Dubai, unde a fost emisă o avertizare de circulație.
07.01.2023 | 18:47
Video Fenomen meteo rar in Dubai Cat mai dureaza vremea neobisnuita pentru Emiratele Arabe Unite
De obicei, în EAU plouă doar câteva zile pe an. Foto: Twitter Helena Meagher
ADVERTISEMENT

Ploile torențiale au căzut sâmbătă în Dubai, în timp ce în Emiratele Arabe Unite au fost raportate condiții meteo instabile.

Fenomen meteo rar în Dubai și avertizare de circulație

Dacă rezidenții au accesat rețelele de socializare pentru a împărtăși videoclipuri, fotografii și comentarii despre ploaia torențială, Centrul Național de Meteorologie din EAU a emis un avertisment pentru conducătorii auto.

ADVERTISEMENT

Potrivit alertei: “trebuie luate măsuri de precauție în timpul activității convective puternice a norilor asociate cu precipitații și vânt puternic descendent peste drumuri. Poate fi asociat cu intensificări puternice (microbursts) și poate reduce vizibilitatea orizontală”, relatează publicația Arabian Business.

Locuitorii au părăsit sălile aglomerate de brunch pentru a fi martori la ploaia torențială, plajele s-au golit deoarece oamenii au fugit să se adăpostească, iar balcoanele s-au umplut de oameni care au privit ploaia abătându-se peste Dubai.

ADVERTISEMENT

Ploaia în Dubai este relativ rară, iar rețelele de socializare au fost pline de videoclipuri și reacții la ploaia torențială bruscă.

De obicei, în EAU plouă doar câteva zile pe an. În timpul verii, nu plouă aproape deloc.

Anterior, ploile abundente au provocat inundații în Emiratele Arabe Unite și au dus la avertismente de siguranță pentru automobiliști.

ADVERTISEMENT

Videoclipurile partajate de Centrul Național de Meteorologie din EAU au arătat efectele secundare ale precipitațiilor, cu cascade, drumuri acoperite de apă și râuri care se formează rapid pe terenuri anterior uscate.

Ministerul de Interne din EAU a publicat, de asemenea, o avertizare meteorologică. “Din cauza expunerii mai multor zone din țară la fluctuații ale condițiilor meteorologice însoțite de ploi și vânturi puternice, vă rugăm să fiți atenți și prudenți în timpul conducerii autovehiculului și să evitați văile și locurile unde curge apa”, a postat instituția pe contul de Twitter.

ADVERTISEMENT

Ministerul de Interne a publicat, de asemenea, o listă de verificare a avertismentelor de siguranță. Acesta i-a sfătuit pe automobiliști să se asigure că ascultă buletinele meteo din surse oficiale, să urmeze sfaturile și instrucțiunile de siguranță ale autorităților în cauză, să verifice vehiculul și valabilitatea luminilor, a ștergătoarelor de parbriz și a anvelopelor, să conducă cu calm și cu atenție, să evite în permanență viteza excesivă, să stea departe de câmpiile inundabile, văile și bazinele hidrografice.

Cât mai durează vremea neobișnuită pentru Emiratele Arabe Unite

Ploi de intensitate variabilă au căzut și vineri în diferite zone din Emiratele Arabe Unite, ca urmare a condițiilor meteorologice instabile.

Potrivit Centrului Național de Meteorologie (CNM), duminică, vremea va fi în general parțial noroasă și pe alocuri înnorată în unele zone de litoral și în nordul țării, cu șanse de ploaie în cursul zilei, dar va fi umedă noaptea și luni dimineața pe litoral și în regiunile interioare, a precizat CNM.

Vântul va sufla slab până la moderat dinspre nord-vest, devenind pe alocuri activ pe alocuri cu viteze cuprinse între 15 și 25 și până la 40 km/h, în timp ce marea va fi agitată, dar poate avea valuri moderate în Golful Arabiei și în Marea Oman.

Luni se așteaptă ca vremea să fie parțial noroasă în general și umedă noaptea și marți dimineața, cu o șansă de ceață ușoară pe unele zone interioare, în timp ce vânturile ușoare până la moderate din nord-vest până la nord-est vor sufla, devenind active pe alocuri, iar marea va avea valuri regulate până la moderate în Golful Arabiei și în Marea Oman.

Marți, vremea va fi parțial noroasă în general, devenind înnorată în unele zone nordice și estice pe timpul nopții, cu șanse de ploi miercuri dimineața, a adăugat acesta.

Vor sufla vânturi ușoare până la moderate dinspre sud-est spre sud-vest, care se vor transforma pe alocuri în vânturi active dinspre nord-vest pe timpul nopții, în timp ce marea va avea valuri regulate până la moderate, dar poate deveni treptat agitată pe timpul nopții în Golful Arabiei.

ADVERTISEMENT
Tags: