News

A murit directorul unui ziar important din România. Ana Maria s-a stins subit, la doar 46 de ani

Doliu în presa din România, un director de ziar a murit fulgerător, la 46 de ani. Colegii de breaslă i-au adus un ultim şi emoţionant omagiu.
31.03.2024 | 22:50
A murit directorul unui ziar important din Romania Ana Maria sa stins subit la doar 46 de ani
Ana Maria Rebegia împlinise 46 de ani în luna februarie Foto: vestea.net
ADVERTISEMENT

Presa românească este mai săracă din acest weekend, Ana Maria Rebegia, directorul ziarului Ceahlăul, din Piatra Neamţ, murind subit, la doar 46 de ani.

“Nu mi-o amintesc decât muncind”

Ana Maria a încetat din viaţă din cauza unui infarct miocardic, iar apropiaţii spun că inima sa a cedat fără să manifeste în prealabil vreun simptom vizibil, care ar fi putut să o pună în alertă.

ADVERTISEMENT

Îndureraţi şi şocaţi de greaua pierdere, colegii de la ziarul “Ceahlăul” i-au adus un ultim omagiu în paginile ziarului. De altfel, întreaga presă nemţeană este în doliu după dispariţia prematură a Anei Maria Rebegia.

“Există refuzul de a crede că la 46 de ani un om atât de activ și de inimos, poate pleca atât de fulgerător”, se arată într-unul dintre mesaje.

ADVERTISEMENT

Mariana Oltean Tudose, de la “Viaţa Neamţeamă”, a sintetizat în câteva rânduri zbaterile directorului “Ceahlăului” de menţine publicaţia pe linia de plutire.

“Ana era de ani de zile într-o luptă contra cronometru în a ține pe piață ziarul Ceahlăul, zi și noapte preocupată de cum să nu abdice. Nici nu mi-o amintesc decât muncind, întrebându-se cum să rezolve problemele care se adunau și se tot adunau, toate pe umerii ei.

ADVERTISEMENT

Ieri (n.r. – vineri), când am văzut-o pentru ultima oară, își punea aceeași întrebare, ce să mai facă!!!. ‘Nu știu ce să mai fac, unde să mă mai duc!’. Acolo unde te-ai dus atât de repede, să-ți fie eternitatea lumină, Ană dragă!”, a scris jurnalista de la “Viaţa Nemţeană”.

Cei de la “Monitorul de Neamţ”, publicaţie la care Ana Maria Rebegia a lucrat timp de 15 ani, între 1998 şi 2013, înainte de a pleca la Ceahlăul, o amintesc pe aceasta în contextul unei întregi galerii de jurnalişti nemţeni trecuţi în ultima vreme la cele veşnice.

ADVERTISEMENT

“Cel de Sus pare că vrea cu tot dinadinsul să-si facă o redacţie puternică în Ceruri şi a chemat-o alături de el şi pe colega Ana Maria Rebegia. După Nicu Stanciu, Tatiana Munteanu, Costică Calimac, Ioan Creţu, Lăcrămioara Buga, Tudor Ciobotaru, Ion Asavei, şi Ana Maria a plecat la stele să completeze un colectiv redacţional care în vremuri trecute, dar niciodată apuse, trudea pe pământ întru căutarea adevărului pe care să-l transforme în ştire de ziar. 

Cuvintele, cum altfel, sunt mereu prea puţine şi prea sărace pentru a cuprinde o astfel de despărţire de un fost camarad întru ale slovelor. Prea puţine şi prea sărace pentru a descrie durerea despărţirii mult prea timpurii, prea puţine şi prea sărace pentru a rememora ani de trudă împreună pe un ogor de cele mai multe ori arid, aşa cum e cel al presei”, au scris cei de la Monitorul de Neamţ.

ADVERTISEMENT