News

A murit sora lui Donald Trump. Maryanne a fost judecătoare federală

Maryanne Trump Barry, sora cea mai mare a fostului președinte Trump, a murit la 86 de ani. A fost judecător federal și procuror
14.11.2023 | 07:07
A murit sora lui Donald Trump Maryanne a fost judecatoare federala
Marryanne Trump Barry (centru între Donald Trump st și Robert Trump dr) era cea mai mare dintre cei cinci frați Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Maryanne Trump Barry avea 86 de ani. Sora lui Donald Trump a fost selectată de președintele Ronald Reagan pentru a face parte din Curtea Federală Districtuală din New Jersey în 1983. Ulterior, ea a fost numită de președintele Bill Clinton la Curtea a 3-a de Apel în 1999 și s-a pensionat în 2019.

A murit sora cea mai mare a lui Donald Trump

Retragerea ei a venit pe fondul unei anchete pentru a se stabili dacă a încălcat regulile de conduită judiciară prin comiterea unei fraude fiscale, în urma unui reportaj al cotidianului The New York Times, care susținea că fostul președinte și frații săi au folosit scheme fiscale pentru a-și umfla moștenirile.

ADVERTISEMENT

O declarație de avere de la confirmarea lui Barry în Senat, care prezenta o contribuție de 1 milion de dolari de la o companie deținută de familia Trump, ar fi jucat un rol vital – deși involuntar – în descoperirea presupusei fraude.

Pentru că s-a retras, investigația asupra lui Maryanne Trump Barry s-a încheiat, lăsând-o pe aceasta cu dreptul la pensie și fără să mai fie anchetată. Avocatul ei a negat acuzațiile.

ADVERTISEMENT

Ascensiunea lui Donald Trump în politică avea să aducă în curând și mai multă atenție asupra familiei sale. Deși Trump Barry nu a vorbit niciodată în public despre dezacordurile cu fratele ei, extrase audio din conversațiile dintre ea și nepoata ei, Mary Trump, obținute de CNN în 2020, o arată pe Maryanne Trump Barry formulând critici dure la adresa comandantului-șef de atunci.

Barry a fost unul dintre cei mai apropiați confidenți ai fostului președinte de-a lungul vieții sale și una dintre puținele persoane ale căror sfaturi le-a cerut, deși o ruptură în relația lor a avut loc în ultimul său an de mandat, când nepoata sa a publicat înregistrări în care Barry vorbea critic despre fratele său. Trump a fost profund rănit de comentarii.

ADVERTISEMENT

Maryanne a devenit un critic al lui Donald

La un moment dat, în înregistrare, ea l-a numit pe fratele ei mai mic “crud”. “Nu are principii”, a spus Barry. “Nici unul”. Ea a sugerat, de asemenea, că fratele ei a încercat să își aroge merite pentru cariera ei juridică, adăugând: “Nu i-am cerut niciodată o favoare din 1981 încoace”.

Barry i-ar fi dezvăluit nepoatei sale, într-o conversație din noiembrie 2018, că Donald Trump a angajat pe cineva să dea un examen SAT pentru el – una dintre cele mai vehiculate acuzații din cartea lui Mary Trump.

ADVERTISEMENT

Dar în 2015, actualul candidat la președinția republicană a vorbit elogios despre sora sa, sugerând că ar putea fi luată în considerare pentru Curtea Supremă.

“Cred că ar fi fenomenală; cred că ar fi una dintre cele mai bune”, a declarat el atunci pentru Bloomberg TV, caracterizând-o ca fiind “foarte inteligentă și o persoană foarte bună”.

În 2020, Mary Trump i-a dat în judecată pe Donald Trump, pe Barry și pe executorul testamentar al averii defunctului ei unchi Robert Trump și a susținut că “au conceput și au pus în aplicare o schemă complexă pentru a deturna fonduri care i s-ar fi cuvenit ei, pentru a-și ascunde escrocheria și pentru a o înșela cu privire la adevărata valoare a ceea ce a moștenit”. Un judecător a respins acest proces anul trecut, citând o înțelegere veche de zeci de ani.

Maryanne Trump Barry, cea mai mare din cinci copii, a declarat în 2002 pentru New York Magazine că nu a urmat o carieră în avocatură până când fiul ei nu a fost în clasa a șasea. Ea a absolvit facultatea de drept a Universității Hofstra în 1974, potrivit Centrului Judiciar Federal.

În același interviu, ea a declarat că a ales să nu se alăture afacerii familiei, spunând: “Am știut chiar și când eram copil să nu încerc măcar să concurez cu Donald”.

ADVERTISEMENT