News

A murit tatăl lui Nicolae Ciucă. Mama premierului, pentru FANATIK: “A fost internat în spital şi a făcut complicaţii. Mi l-a luat Dumnezeu”

Tatăl lui Nicolae Ciucă a murit miercuri dimineață, informația fiind confirmată în exclusivitate pentru Fanatik de mama premierului.
12.04.2023 | 12:38
A murit tatal lui Nicolae Ciuca Mama premierului pentru FANATIK A fost internat in spital si a facut complicatii Mi la luat Dumnezeu
Părinții premierului Nicolae Ciuca au vorbit, în exclusivitate, cu FANATIK despre faptul că fiul lor este prim-ministru Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Tatăl premierului Nicolae Ciucă a murit miercuri dimineaţă, la spital, unde fusese internat în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Lucia Ciucă, mama şefului Guvernului, a confirmat decesul şi, într-o declaraţie acordat în exclusivitate FANATIK a declarat că acesta a avut Covid şi ulterior a suferit complicaţii.

A murit tatăl premierului Nicolae Ciucă

”Domnul Ciucă s-a dus. Mi l-a luat Dumnezeu. A fost internat în spital și a făcut complicații. A stat trei săptămâni, a avut… cum îi zice… COVID. I-a distrus și rinchii, nu mai putea să urineze. Azi dimineață a murit. În ce situație mă lasă, rămân singurică”, a declarat Lucia Ciucă, mama premierului, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii, ședința de guvern programată pentru miercuri, la ora 14.00, se va ține fără premierul Nicolae Ciucă. Cel mai probabil ședința va fi condusă de unul dintre vicepremieri. Miniștrii au primit o săptămână la dispoziție pentru a tăia din cheltuieli, iar acum trebuie să prezinte soluții. Potrivit Antena 3, pe masă sunt incluse inclusiv tăieri salariale sau concedieri din sistem, deși mai multe voci oficiale au negat public acest scenariu.

Mai mult, liderul PSD Marcel Ciolacu a convocat o ședință de urgență cu mai mulți miniștri. Potrivit sursei citate PSD și-ar dori ca reducerile bugetare să se facă înainte ca el să ajungă premier, pentru a nu ”deconta” acest dezastru în anul 2024.

ADVERTISEMENT

Cine a fost, totuși, tatăl lui Nicolae Ciucă? Puține se cunosc despre familia lui Nicolae Ciucă, un personaj discret chiar și după ce a ajuns premier. Cert e că familia Ciucă e originară din Pleniţa, zona Olteniei, iar tatăl lui Nicolae, Gheorghe Ciucă, a fost subofițer în Armata Română.

”Nea Ghiţă a fost şoferul generalului Ilie Marin, comandantul Armatei a III-a, şi a ieşit la pensie cu gradul de plutonier adjutant”, preciza în urmă cu mai multă vreme un fost camarad de arme, pentru Mediafax. Primarul comunei Pleniţa, Puiu Calafeteanu, a fost un apropiat al familiei și a oferit mai multe detalii.

ADVERTISEMENT

”Nicolae este o persoană foarte prietenoasă, populară, iese la poartă şi vorbeşte cu oamenii ori de câte ori revine la casa părintească… E mereu calm, nu l-a văzut nimeni din Pleniţa enervându-se, dar îi place ca, atunci când vorbeşte ceva, acel lucru să se întâmple. Este nevoie de puţină ordine în ţară. Cât despre copilăria lui, ce să vă spun…

Gândiţi-vă că tatăl lui, care a fost subofiţer, a ţinut singur o familie cu patru persoane. Trăiau toţi din solda lui. Soţia dânsului n-a lucrat, iar copiii trebuiau ţinuţi la şcoală. Nicolae mai are o soră, stabilită în Craiova. Părinţii lui au 77, respectiv 78 de ani, şi se descurcă singuri la vârsta dumnealor”, povestea primarul.

ADVERTISEMENT

FANATIK a stat de vorbă cu părinții lui Nicolae Ciucă în 2021, moment în care aceștia nu erau tocmai încântați că fiul lor a ajuns premier, din cauza presiunii mediatice ce avea să urmeze. ”Presa are părțile ei bune și părțile ei rele, de multe ori exagerează și spune minciuni. Noi, când ne uităm la televizor și încep să spună lucruri neadevărate despre băiatul nostru, mutăm imediat pe alt post, dăm pe muzică”, mărturisea Gheorghe Ciucă, tatăl prim-ministrului.

Fata noastră a terminat Psihologia, se pricepe și la calculatoare, e la Craiova, e și ea bine. De la Nicu avem un nepot, un băiat, iar de la fată avem o nepoată. Suntem mulțumiți de ce ne-a dat Dumnezeu, nu ne plângem”, completa mama lui Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT