News

Accident cumplit pe A1. Doi tineri au murit după ce duba în care se aflau s-a ciocnit violent cu un TIR. Șoferul de 22 de ani nu avea permis

Doi tineri au decedat într-un accident grav pe autostrada A1, la km. 225, în urma unei coliziuni frontale între o autoutilitară și un camion.
23.06.2023 | 10:09
Accident cumplit pe A1 Doi tineri au murit dupa ce duba in care se aflau sa ciocnit violent cu un TIR Soferul de 22 de ani nu avea permis
Grav accident la Sibiu. Foto: Colaj Fanatik/Info Trafic 24.
ADVERTISEMENT

Un accident grav a avut loc pe autostrada A1, la km. 225, pe breteaua de legătură dintre A1 și DN 7, soldându-se cu decesul a doi tineri. Autoutilitara în care se aflau s-a ciocnit frontal cu un camion, rezultând consecințe devastatoare.

Grav accident pe autostradă în zona Boița

Potrivit primelor investigații, în timp ce se îndrepta spre Vâlcea, un bărbat a pătruns pe contrasens cu autoutilitara sa, iar impactul frontal cu un ansamblu tir condus din sens opus de către un bărbat în vârstă de 45 de ani din județul Alba a fost inevitabil.

ADVERTISEMENT

“Din primele investigații a rezultat faptul că, în timp ce conducea o autoutilitară spre Vâlcea, din cauze care urmează a fi stabilite, un bărbat a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un ansamblu TIR, condus din sens opus de către un bărbat în vârstă de 45 de ani, din județul Alba. 

Din păcate, impactul a dus la decesul conducătorului autoutilitarei și al pasagerului din același vehicul. Autoutilitara era condusă de către un tânăr în vârstă de 22 de ani, care nu deține permis de conducere, iar pasagerul este un tânăr în vârstă de 20 de ani, ambii din județul Hunedoara”, au explicat oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Șoferul a intrat în cardio-respirator

La fața locului au fost mobilizate imediat forțe de intervenție, inclusiv autospeciale de stingere, descarcerare, echipaj SMURD, autospecială de transport pentru victime multiple și echipaj SAJ cu medic. La sosirea acestora, două victime erau încarcerate. Din nefericire, conducătorul autoutilitarei și pasagerul aceleiași mașini au decedat în urma impactului violent.

„Un bărbat, șoferul autoutilitarei, a fost descarcerat, fiind inconștient, în stop cardio-respirator. Din nefericire în urma manevrelor de resuscitare bărbatul nu a răspuns acestora, astfel medicul a declarat decesul său.

ADVERTISEMENT

Pasagerul autoutilitare, prezenta leziuni incompatibile cu viața, medicul declarându-l decedat la locul accidentului”, a precizat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

Ulterior, polițiștii rutieri au constatat că autoutilitara era condusă de către un tânăr în vârstă de 22 de ani, care nu deținea permis de conducere, iar pasagerul era un tânăr în vârstă de 20 de ani, ambii din județul Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Circumstanțele care au dus la producerea tragicului accident

În prezent, se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă și conducere fără permis, în încercarea de a stabili toate circumstanțele exacte care au dus la producerea tragicului accident. Această tragedie rutieră reamintește importanța respectării regulilor de circulație și a responsabilității în timpul condusului.

Autoritățile fac apel la toți șoferii să fie conștienți de riscurile implicate și să conducă în condiții de siguranță, evitând astfel astfel de tragedii inutile. În acest moment de durere, gândurile și condoleanțele noastre se îndreaptă către familiile îndurerate ale celor doi tineri care și-au pierdut viața în acest accident tragic.

 

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT