News

Accident grav cu trei vehicule în Buzău. Un șofer neglijent a rănit patru persoane în urma impactului

Impact rutier grav la ieșirea din Buzău spre Ploiești. Trei mașini au fost implicate, iar patru persoane rănite se află în spital
21.03.2024 | 17:17
Accident grav cu trei vehicule in Buzau Un sofer neglijent a ranit patru persoane in urma impactului
Patru persoane au fost rănite în urma impactului dintre două mașini și o cisternă cu carburant. O manevră inconștientă a dus la producerea accidentului. Sursa foto: buzoienii.ro
ADVERTISEMENT

Un incident rutier grav s-a produs joi spre ieșire din orașul Buzău către Ploiești, unde trei vehicule au fost implicate. În urma acestui eveniment patru oameni au fost răniți și transportați la cea mai apropiată unitate spitalicească.

Accident grav în Buzău

Evenimentul tragic a avut loc în apropierea unei stații de carburanți, situată la coborârea de pe pasarela Nehoiu către Ploiești. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Buzău (IPJ Buzău), traficul a fost dirijat la ieșirea din oraș spre Ploiești din cauza accidentului rutier. ISU a acționat cu mai multe autospeciale, notează Agerpres.

ADVERTISEMENT

„ISU Buzău a fost solicitat să intervină pentru acordarea primului ajutor medical, descarcerarea şi asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la un accident rutier produs în municipiul Buzău.

La faţa locului, echipajele operative intervin cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanţă SMURD, o autospecială de transport personal şi victime multiple şi trei ambulanţe SAJ”, a spus pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU, Alisa-Antonia Ioniţă.

ADVERTISEMENT

Două persoane au fost blocate între fiare

De asemenea, din primele evaluări ale polițiștilor, se pare că după cele trei vehicule au fost implicate în coliziune, două persoane au rămas blocate în autovehicule.

Urmare a impactului, patru persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), printre acestea două femei în vârstă de 57 și, respectiv, 60 de ani, și doi bărbați de 32, respectiv 34 de ani.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Buzău, toate cele patru victime au suferit leziuni multiple ca urmare a accidentului rutier, citați de reporterbuzoian.ro. Starea lor este stabilă în prezent, au mai spus salvatorii.

„În accident au fost implicate două autoturisme şi o autocisternă, rezultând patru victime conştiente şi cooperante cărora li s-a acordat primul ajutor medical de către echipajele prezente la locul evenimentului, ulterior fiind transportate la spital”, a mai spus ISU pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Care ar fi fost cauza accidentului

Potrivit presei locale, care citează martorii de la accident, șoferul ce conducea unul dintre autoturisme a efectuat o manevră periculoasă, depășind pe partea dreaptă a cisternei, apoi s-a angajat în fața acesteia.

În final, mașina șoferului neglijent a fost proiectată pe sensul opus de mers, unde s-a ciocnit frontal cu un alt autoturism, tot din Buzău, care circula regulamentar dinspre Pasarela Nehoiu.

ADVERTISEMENT