News

Accident grav la Oradea. Mașina în care se afla un tânăr de 19 ani s-a rupt în două după ce a intrat într-un stâlp

Accident teribil în Oradea, provocat de un șofer de 19 ani. Tânărul gonea cu mare viteză pe bulevardul Dimitrie Cantemir, în miez de noapte.
21.03.2024 | 07:17
Accident grav la Oradea Masina in care se afla un tanar de 19 ani sa rupt in doua dupa ce a intrat intrun stalp
Accident grav la Oradea. Mașina în care se afla un tânăr de 19 ani s-a rupt în două după ce a intrat într-un stâlp. Foto: EBihoreanul
ADVERTISEMENT

Polițiștii au stabilit că tânărul a pierdut controlul mașinii undeva în apropiere de pasajul subteran de la Piața Cetate, din Oradea. Momentan nu se cunosc motivele care au dus la acest accident, însă șoferul lipsit de experiență a ieșit de pe drum și a intrat într-un stâlp de iluminat.

Mașina în care se afla un tânăr de 19 ani s-a rupt în două după ce a intrat într-un stâlp

Impactul a fost atât de violent încât mașina s-a rupt în două.. În mod miraculos, șoferul a scăpat din accident, conform eBihoreanul. Polițiștii l-au testat pe tânăr cu aparatul Alcooltest și Drugtest, însă acesta nu consumase substanțe interzise și nici nu consumase alcool.

ADVERTISEMENT

Cu toate că a scăpat viu din această experiență, șoferul a fost transferat la spital pentru investigații suplimentare. Într-o filmare a unui alt șofer, cu camera de bord, se vede cum șoferul a ieșit amețit, însă pe propriile picioare, din autoturismul distrus.

Conform IPJ Bihor, șoferul a pierdut controlul volanului din motive necunoscute, mai ales că nu era băut sau drogat. ”În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest și a testării preliminare de drog, rezultatele au fost negative”, au transmis reprezentanții IPJ.

ADVERTISEMENT

Polițiștii rutieri vor continua cercetările sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru a stabili cu exactitatea cauzele și împrejurările producerii accidentului. Între timp, internauții au analizat imaginile cu autoturismul rupt în două și toată lumea e de părere că impactul a fost puternic pentru că autoturismul avea viteză foarte mare.

”Un tânăr de 19 ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe strada Dimitrie Cantemir din Oradea, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, într-o curbă spre stânga, ar fi pierdut controlul asupra direcției, ar fi lovit bordura unui trotuar de pe partea dreaptă a direcției sale de deplasare și ar fi intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public, care a fost avariat în urma impactului”, au mai specificat reprezentanții IPJ Bihor.

ADVERTISEMENT

Accident spectaculos în Piața Mihai Viteazul din Cluj-Napoca

Un accident la fel de spectaculos se producea de data aceasta în Cluj-Napoca, chiar în Piața Mihai Viteazul din centrul orașului. Traficul a fost blocat zeci de minute după ce două autoturisme s-au lovit frontal, însă avariate au fost trei în urma carambolului creat.

Polițiștii spun că nimeni nu a fost grav rănit, în ciuda imaginilor spectaculoase cu mașinile făcute praf. ”În piața Mihai Viteazul a fost intervenit un echipaj SMURD și un echipaj SAJ, unde au găsit trei autoturisme avariate, fără ocupanți în acestea.

ADVERTISEMENT

Două persoane au fost consultate de către echipajele SMURD și SAJ, care ulterior au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. A fost vorba despre un bărbat și o femeie, în vârstă de aproximativ 30 de ani”, transmitea ISU Cluj.

Statistic, România rămâne în topul celor mai nesigure țări când vine vorba de siguranța rutieră din Uniunea Europeană. Așadar, în 2023 s-au înregistrat în medie 76 de accidente pe zi, dintr-un total de 28.000 pe an, mai exact 4 români au murit ca urmare a acestor accidente, conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică.

Principalele cauze ale accidentelor din România, pe lângă lipsa drumurilor, o reprezintă lipsa de disciplină a șoferilor. Da, românii sunt considerați printre cei mai indisciplinați șoferi din Europa, care nu respectă regulile și deseori se urcă băuți, sau mai nou drogați, la volan. Lipsa de educație rutieră este vizibilă cu ochiul liber pe orice stradă din țara noastră, în orice moment.

ADVERTISEMENT