News

Accident grav cu un autocar și două mașini, în Vaslui. Doi oameni au murit, alți patru sunt răniți

Tragedia s-a produs vineri noaptea. Doi bărbați au murit, iar alte patru persoane sunt rănite. Dintre acestea, două sunt în stare critică.
09.09.2023 | 10:36
Accident grav cu un autocar si doua masini in Vaslui Doi oameni au murit alti patru sunt raniti
Accident grav cu un autocar și două mașini, în Vaslui. Colaj Fanatik/ Foto Vremea Nouă
ADVERTISEMENT

Încă un accident grav a avut loc, vineri noaptea, pe un drum din România. Un autocar și două mașini au fost implicate în evenimentul rutier soldat cu moartea a doi oameni și rănirea a altor patru persoane.

Accident grav în Vaslui. Doi morți și patru răniți

Tragedia s-a produs în județul Vaslui, pe DE 581, în zona Crasna. Cercetările preliminare arată că un șofer, în vârstă de 38 de ani, din județul Galați, a lovit bordura unui pod rutier, moment în care a ajuns cu mașina pe sensul opus.

ADVERTISEMENT

Din cealaltă direcție se deplasa un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din comuna Drânceni, judeţul Vaslui. Cele două mașini s-au lovit puternic, iar în urma producerii impactului, mașina condusă de șoferul din Vaslui a fost acroșată de autocarul care se afla în spatele ei.

„Din primele cercetări efectuate se pare că un autoturism înmatriculat în judeţul Galaţi, condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Ghidigeni, aflat singur în autoturism, care se deplasa din direcţia Crasna spre Bârlad, ar fi acroşat bordura unui pod rutier şi ar fi pătruns pe sensul opus unde ar fi acroşat un autoturism înmatriculat în judeţul Alba, condus pe direcţia Bârlad – Crasna de un bărbat de 26 de ani, din comuna Drânceni, judeţul Vaslui.

ADVERTISEMENT

Ulterior producerii impactului, autoturismul înmatriculat în judeţul Alba ar fi fost acroşat de către un autocar înmatriculat în Republica Moldova, condus de un bărbat de 36 de ani, din Bucureşti, care circula în spatele autoturismului, pe sensul Bârlad – Crasna”, a transmis IPJ Vaslui, conform presei locale.

Din nefericire, impactul a fost fatal pentru șoferul din Galați, el fiind găsit în stop cardiorespirator. Echipajele medicale sosite la fața locului au fost nevoite să îl declare mort. Ulterior, s-a produs al doilea deces. Este vorba de un pasager, în vârstă de 42 de ani, aflat în mașina înmatriculată în Alba.

ADVERTISEMENT

Patru oameni răniți, dintre care doi în stare critică

Alte patru persoane, care se aflau tot în autoturismul înregistrat în Alba, au fost rănite. Victimele au fost transportate la spital. Dintre acestea, doi bărbați în vârstă de 47, respectiv 26 de ani, din localitatea Stănileşti, sunt în stare critică.

În autocarul implicat în accidentul violent se aflau 40 de persoane, 38 de pasageri și doi șoferi. Conform oamenilor legii, nu au fost raportate victime din mijlocul de transport în comun.

ADVERTISEMENT

Șoferul autocarului a fost testat cu aparatul etilotest, reieșind că nu consumase alcool. Conducătorul din Vaslui, care se afla la volanul autoturismului înmatriculat în Alba, nu a putut fi testat la fața locului, având în vedere starea de sănătate. Medicii îi vor preleva probe biologice de sânge.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă pentru a se stabili, cu exactitate, în ce circumstanțe s-a produs accidentul rutier.

ADVERTISEMENT