News

Un nou accident mortal în România. O femeie a murit, cinci persoane au fost rănite pe DN22

Accident cumplit de circulație pe DN22, în apropiere de intersecția cu localitatea Piatra, în Dobrogea. O femeie și-a pierdut viața în urma impactului.
08.09.2023 | 19:42
Un nou accident mortal in Romania O femeie a murit cinci persoane au fost ranite pe DN22
Un nou accident mortal în România. Foto: Cugetliber
ADVERTISEMENT

În urma acestui accident au fost rănite șase persoane, trei femei și trei bărbați, iar la fața locului a intervenit Stația Midia cu un echipaj SAJ, un echipaj SMURD B, unul ASAS și un echipaj Desca Fripis. Salvatorii au scos dintre fiare o femeie care a fost resuscitată, însă victima și-a pierdut în cele din urmă viața.

Un nou accident mortal în România

”Persoana nu a răspuns protocolului de resuscitare, din păcate a fost declarată decedată”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea. În urmă cu mai multe ore, un accident și mai grav se producea în Mureș, după impactul dintre un microbuz și un autoturism. Pompierii militari din cadrul detașamentului Târgu Mureș au intervenit de urgență în localitatea Band, conform Cugetliber.ro.

ADVERTISEMENT

”Autoritățile intervin cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare și două ambulanțe transport personal și victime multiple”, transmiteau reprezentanții ISU Mureș. În total au fost rănite 16 persoane, dintre care una în stare gravă și alta în stare foarte gravă. În rest, 14 persoane au ajuns la spital cu toate că viața lor nu a fost pusă în pericol.

”Victimele de cod roșu, galben și un minor cod verde sunt transportate la UPU Târgu Mureș cu o ambulanță SMURD Terapie Intensivă Mobilă și o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Mureș. Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Târgu Mureş intervin la un accident rutier produs în localitatea Band. Este vorba despre un accident rutier produs între un autoturism şi un microbuz.

ADVERTISEMENT

În urma impactului au rezultat 12 victime care sunt evaluate de către echipajele medicale, dintre acestea: 1 este cod roşu, 1 cod galben şi 10 cod verde“, anunța purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, locotenentul Căluşeri Alexandra. Cu doar trei ore înainte de acest accident se producea un alt accident grav, de data aceasta în localitatea Lețcani.

Aici, un TIR a tăiat sensul giratoriu și a spulberat totul în cale, dezastrul fiind surprins de camerele de supraveghere. În aceste imagini se vede cum camionul de mare tonaj a lovit două mașini după care s-a răsturnat. Pompierii din Iași au intervenit și au acordat primul ajutor persoanelor rănite.

ADVERTISEMENT

”La data de 08 septembrie a.c., polițiștii ieșeni au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la producerea unui accident rutier, care a avut loc la ieșirea din municipiul Iași spre localitatea Lețcani. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că între un TIR și două autoturisme a avut loc o coliziune.

În urma impactului TIR-ul ar fi părăsit partea carosabilă și s-ar fi răsturnat, acroșând o schelă pe care s-ar fi aflat un alt auto. O persoană a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorii auto au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii sunt de părere că șoferul acestui camion ar fi adormit la volan, astfel că se explică modul în care TIR-ul a ratat intrarea în sensul giratoriu și a provocat prăpăd pe drum. Polițiștii au demarat o anchetă și vor încerca să afle cum s-a produs acest accident și dacă șoferul camionului este singurul vinovat pentru tragedie.

ADVERTISEMENT