News

Accident suspect la fostul combinat siderurgic Reșița. Bărbat, găsit mort lângă calea ferată de marfă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș-Severin tratează decesul ca pe un accident de muncă. Bărbatul de 60 de ani, descoperit de un coleg
15.11.2023 | 17:47
Accident suspect la fostul combinat siderurgic Resita Barbat gasit mort langa calea ferata de marfa
ITM anchetează cazul ca pe un accident de muncă Sursa foto: resita.ro
ADVERTISEMENT

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost descoperit marți dimineață de un coleg. Victima lucra la compania care operează în cadrul fostului combinat siderurgic din 1999 ca manevrant vagoane.

Bărbat, găsit mort la fostul combinat siderurgic Reșița

Evenimentul, produs la punctul de lucru situat în Reșița ce aparține angajatorului ARTROM STEEL TUBES SA, Slatina, a fost anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș-Severin în data de 14 noiembrie 2023, în jurul orei 05:30.

ADVERTISEMENT

”În zona unde se efectuează operațiuni de manevră a vagoanelor de marfă, un salariat în vârstă de 60 de ani a fost găsit decedat de un coleg de muncă – mecanic de locomotivă, lângă linia de cale ferată.

Persoana decedată prezenta răni în zona picioarelor și capului, incompatibile cu viața.

Victima avea contract individual de muncă încheiat din data de 16 februarie 1999 și îndeplinea funcția de manevrant vagoane. 

ADVERTISEMENT

La momentul de față nu se cunoaște dinamica producerii accidentului.

Un inspector de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă s-a deplasat la faţa locului, imediat după producerea accidentului, demarând cercetările în scopul stabilirii împrejurărilor şi cauzelor care au determinat producerea acestuia, răspunderile şi măsurile care se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare”, se arată în informarea ITM Caraș-Severin, citat de reșița.ro.

Compania din care face parte și combinatul siderurgic din Reșița a scăpat la începutul anului de sancțiunile impuse după invazia Rusiei în Ucraina odată cu vânzarea TMK ARTROM, aflată pe lista neagră a apropiaților lui Vladimir Putin, către o companie de investiții din Belgrad – Hefestos Capital. În urma tranzacției, TMK ARTROM și-a schimbat denumirea în ARTROM STEEL TUBES.

ADVERTISEMENT

În urma acestei tranzacții, beneficiarii reali ai companiei care deține combinatul siderurgic din Reșița, cu 770 de angajați, și uzina de țevi din Slatina, unde lucrează 1.550 de angajați, nu mai sunt rușii de la TMK, ci sârbii Milutin Nikolic și Pavle Kavran, co-fondatorii Hefestos Capital, ambii cu peste 25 de ani de experiență în investment banking și private equity. De asemenea, societățile au fost redenumite și a fost numit un nou Consiliu de Administrație.

Tags: