Life

Aceasta este cea mai bună brânză. Are mai mult calciu și decât un pahar cu lapte

Tu știi care e cea mai bună brânză? Există o mulțime de sortimente în comerț, însă unul singur are mai mult calciu decât un pahar cu lapte.
26.01.2024 | 10:33
Aceasta este cea mai buna branza Are mai mult calciu si decat un pahar cu lapte
Aceasta este cea mai bună brânză. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Trebuie să știi care e cea mai bună brânză. În special dacă ești un iubitor de lactate. Acest sortiment are mai mult calciu decât un pahar cu lapte și de asemenea, e o adevărată bombă de vitamine și de minerale.

Care este cea mai bună brânză

Organismul nostru, dar și oasele noastre, au nevoie de calciu. Acest mineral este esențial atât pentru rezistența noastră cât și pentru sănătatea scheletului. Totodată, calciul susține contracția musculară și ajută la menținerea unui ritm cardiac normal.

ADVERTISEMENT

Iar produsele lactate sunt cele cu ajutorul cărora ne putem asigura necesarul zilnic de calciu. Conform Departamentului de Agricultură al SUA (USDA), o cană de lapte integral conține 366 mg de potasiu.

Totodată, în aceeași cantitate se mai regăsesc și 246 mg de fosfor, dar și 29 mg de magneziu alături de 300 mg de calciu. Există însă un tip de brânză care are mai mult calciu decât un pahar cu lapte.

ADVERTISEMENT

Mozzarella, o bombă de vitamine și de minerale

Acesta este și motivul pentru care iese în evidență față de alte brânzeturi. Despre ce este vorba? Probabil răspunsul te va surprinde. Iată că cea mai bună brânză este chiar mozzarella. E făcută fie din lapte de vacă, fie din lapte de bivol.

E elastică, este folosită des în diferite rețete, în special la pizza și se realizează printr-un proces atent de încălzire și răcire. Și totuși de ce este cea mai bună brânză dintre toate?

ADVERTISEMENT

Un studiu realizat a confirmat faptul că o cană de brânză mozzarella rasă oferă 566 de mg de calciu. Asta în condițiile în care o cană de lapte integral conține doar 300 de mg de calciu, arată Healthdigest.com.

Și nu doar calciu are din plin. Se pare că cea mai bună brânză e o bombă de vitamine și de minerale. Ea mai conține în jur de 400 mg de fosfor, dar și aproape 85 mg de potasiu. La acestea se mai adaugă alte 22,4 mg de magneziu și aproximativ 25 de grame de proteină.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă vrei să faci o alegere sănătoasă și iubești lactatele, mozzarella trebuie să fie inclusă în meniul tău zilnic. Ea conține de asemenea și vitamina A, dar și vitamina D, având numeroase beneficii pentru organism.

ADVERTISEMENT