Life

Leguma banală din România care e de zece ori peste carne. E o bombă de vitamine și minerale și luptă cu numeroase boli. Costă mai nimic, dar românii nu o prea includ în meniu

O legumă banală din România este de zece ori peste carne. E plină de vitamine, dar și de minerale, dar românii nu se înghesuie să o consume.
18.11.2023 | 12:00
Leguma banala din Romania care e de zece ori peste carne E o bomba de vitamine si minerale si lupta cu numeroase boli Costa mai nimic dar romanii nu o prea includ in meniu
Leguma banală din România care e de zece ori peste carne. Sursă foto: Pinterest, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O legumă banală din România e de zece ori peste carne. Dacă vrei o sursă bună de vitamine și de minerale, atunci trebuie să o incluzi și tu neapărat în meniul tău zilnic. Are o mulțime de beneficii.

Leguma banală din România care e de zece ori peste carne

Cea mai sănătoasă legumă din lume este de zece ori peste carne. Este bogată în vitamine, dar și în minerale, iar beneficiile pe care le oferă organismului nu pot fi comparate cu nimic altceva. Puțini au auzit însă despre ea, dar și de cât de ușor o pot procura.

ADVERTISEMENT

Măcrișul este leguma care e de zece ori peste carne. În cazul în care nu știai, se cultivă ca plantă medicinală. Îl poți găsi în habitatele de pajiști, însă multe persoane aleg să cultive macriș și în curtea proprie.

Frunzele sunt cele care sunt bogate în vitamine, dar și în minerale. Ele pot fi utilizate în diferite rețete, atât în ciorbe, cât și în salate. Iar important de știut este că măcrișul poate să crească într-un sărac, fiind o plantă extrem de rezistentă.

ADVERTISEMENT

Astfel, poate fi găsit oriunde. Trebuie menționat și faptul că planta este perenă și originară din centrul și nordul Europei. O poți găsi și la deal, dar și la munte, însă o poți cultiva și acasă, fără să te coste nimic.

De ce este această legumă de zece ori peste carne? Datorită vitaminelor pe care le conține, dar și beneficiilor pe care le are. Aceasta poate reduce stresul oxidativ și de asemenea, purifică sângele.

ADVERTISEMENT

Măcrișul, o bombă de vitamine și de minerale

În același timp, măcrișul curăță întreg organismul și stimulează apetitul. Această plată minune are un efect benefic asupra tensiunii arteriale, dar și asupra sistemului imunitar, osos și digestiv.

Ce vitamine și minerale conține? O porție de 130 de grame de măcriș are 29 de calorii și 4 grame de carbohidrați, dar și 4 grame de fibre, alături de 3 grame de proteine. Planta este bogată în vitamina A, având 5.320 UI, dar și în vitamina C, având 64 mg sau 106% din necesarul zilnic recomandat.

ADVERTISEMENT

Ea mai conține însă și vitamina B6, dar și 59 de mg de calciu, alături de 3,2 mg de fier. Măcrișul mai are 137 de mg de magneziu, dar și 84 de mg de fosfor, alături de 519 mg de potasiu. Iar la acestea se mai adaugă și sodiu, zinc, dar și cupru.

Dincolo de faptul că e de zece ori peste carne și e o bombă de vitamine și de minerale, această legumă este și foarte puternică. De asemenea, poate fi consumată în numeroase moduri, însă e nevoie de o doză optimă.

Cea mai bună alegere rămâne însă sucul de măcriș. Acesta se diluează în 5 cești de apă. Nu trebuie însă băut pe stomacul gol nici zilnic. Este recomandat să fie consumat doar o dată la două zile.

Important de știut este că măcrișul poate să vindece și diferite afecțiuni la nivelul pielii, inclusiv căderea părului. Se pune suc de măcriș în zona afectată, sau se fac comprese cu suc de măcriș. Efectele se văd rapid.

ADVERTISEMENT
Tags: