Life

Aceasta este greutatea ideală pe care trebuie să o ai. Dr. Florin Turcu a spus formula de calcul corectă. Nu ai cum să dai greș cu ea

Aceasta este greutatea ideală pe care trebuie să o ai. Dr. Florin Turcu a spus formula de calcul corectă, care îți dă răspunsul.
28.02.2024 | 18:03
Aceasta este greutatea ideala pe care trebuie sa o ai Dr Florin Turcu a spus formula de calcul corecta Nu ai cum sa dai gres cu ea
Aceasta este greutatea ideală pe care trebuie să o ai. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care e greutatea ideală pe care trebuie să o ai în funcție de vârstă sau de înălțime? Dr. Florin Turcu a spus formula de calcul corectă. Multe persoane fac această greșeală.

Aceasta este greutatea ideală pe care trebuie să o ai

Pentru a afla greutatea ideală, în funcție de vârstă și de înălțime trebuie să faci un calcul simplu. Această formulă de calcul este una corectă și poate nu ai mai auzit de ea până acum.

ADVERTISEMENT

Nu este vorba despre IMC cum mulți cred. Formula Broca este cea prin care poți afla greutatea ideală pe care trebuie să o ai în funcție de vârstă și de înălțime. Dr. Florin Turcu, a spus cum se calculează.

Totodată, el vine cu sfaturi utile pentru cei care se confruntă cu probleme la nivelul greutății. Orice persoană trebuie să se cântărească regulat și totodată să se și măsoare, pentru a-și ține situația sub control.

ADVERTISEMENT

„Ar trebui să ne cântărim și să ne măsurăm și să calculăm după formula celebră a indicelui de masă corporală (IMC), un indice care înseamnă două cifre. Și un pacient care suferă de obezitate are un indice de masă corporală care este de la 30kg/m² în sus”, a declarat Dr. Florin Turcu, medic primar chirurgie bariatrică la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate pentru DC Medical.

Care este Formula Broca

Și totuși care este Formula Broca și cum poți afla greutatea ideală pe care trebuie să o ai în funcție de vârstă și de înălțime? Formula a fost dezvoltată de medicul francez Paul Broca în secolul al XIX-lea.

ADVERTISEMENT

Aceasta are la bază un principiu foarte simplu. Mai exact, greutatea optimă corespunde înălțimii tale minus 100 pentru bărbați și minus 110 pentru femei. Ce înseamnă acest lucru mai exact? Medicul a dat câteva exemple clare.

„Formula Broca se numește, în care, la bărbați se scade din numărul centimetrilor 100. De exemplu bărbat, 1,80 m, greutatea ideală ar trebui să fie 80kg. Pentru o femeie se scad 103 cm din înălțimea măsurată în centimetri. 1,67m adică ar trebui să avem 167 -103, rezultă greutatea ideală 64kg.

ADVERTISEMENT

Și de la această greutate ideală, până la greutatea consemnată actual de cântar există, să spunem, o diferență care este notată de noi ca fiind exces ponderal”, a mai spus medicul Florin Turcu.

ADVERTISEMENT