Life

Ce alimente să nu consumi în funcție de vârstă. Persoanele care au peste 30 de ani trebuie să renunțe la anumite plăceri

Ce produse trebuie evitate în funcție de vârstă. Oamenii care au trecut de 30 de ani trebuie să le scoată din meniul lor.
21.11.2023 | 11:30
Ce alimente sa nu consumi in functie de varsta Persoanele care au peste 30 de ani trebuie sa renunte la anumite placeri
Ce produse trebuie evitate în funcție de vârstă. Oamenii care au trecut de 30 de ani trebuie să le scoată din meniul lor. Sursa foto: foodprocessing.com.au
ADVERTISEMENT

Ce alimente să nu consumi în funcție de vârstă. Persoanele care au peste 30 de ani trebuie să le elimine din dieta lor. Descoperă care este lista cu produse care nu fac parte dintr-o alimentație tocmai sănătoasă.

Ce produse trebuie evitate în funcție de vârstă. Oamenii care au trecut de 30 de ani trebuie să le scoată din meniul lor

Ce produse trebuie evitate în funcție de vârstă. Oamenii care au trecut de 30 de ani trebuie să le scoată din meniul lor. Odată cu trecerea timpului corpul trece prin mai multe transformări fizice și hormonale, de aceea se cere o atenție sporită la alimentație.

ADVERTISEMENT

Tot mai mulți medici nutriționiști sunt de părere că pâinea albă nu aduce niciun fel de aport nutritiv organismului. Persoanele care obișnuiesc să consume mai multe de 3 felii pe zi riscă să lupte mai târziu cu kilogramele în plus sau să devină supraponderali.

Sucul de fructe conține multă fructoză care este asimilată rapid de corp și care în felul acesta se transformă într-o bombă glicemică. Din păcate, prin stoarcere se pierd toate vitaminele, fibrele și antioxidanții.

ADVERTISEMENT

La final tot ce mai rămâne este numai o cantitate foarte mare de fructoză. Acesta este motivul pentru care medicii îi sfătuiesc pe oamenii care au trecut de vârsta de 30 de ani să consume fructe proaspete care sunt mai sănătoase.

De asememea, popcornul pregătit la cuptorul cu microunde conține grăsimi trans care afectează creierul și memoria oamenilor. Alimentul face parte din categoria celor care distrug celulele nervoase și inflamează creierul.

ADVERTISEMENT

Ce alte alimente trebuie evitate după 30 de ani

Printre alimentele care trebuie neapărat evitate după vârsta de 30 de ani se mai numără soia. De altfel aceasta se consumă des în perioada posturilor de peste an. Această sursă vegetală poate duce la unele boli degenerative ale creierului şi ochilor.

Totodată, peștele de crescătorie trebuie scos din dietă pentru că este hrănit cu furaje care nu sunt tocmai sănătoase, dar și cu antibiotice dacă se îmbolnăvește. Peștele de cultură este mult mai bun decât cel de crescătorie.

ADVERTISEMENT

Iaurturile cu fructe care se găsesc pe rafurile marile magazine nu sunt deloc indicate persoanelor care au trecut deja de 30 de ani. Specialiștii spun că aceste produse sunt bogate în zahăr, coloranți, conservanți, arome sintetice și agenți de îngroșare.

Asociația Americană a Inimii îi îndeamnă pe oameni să fie atenți la cantitatea pe care o consumă. Potrivit clicksanatate.ro, se recomandă consumul de numai 39 de grame de zahăr pe zi pentru bărbați și 25 de grame pe zi pentru femeie.

ADVERTISEMENT