Life

Acesta este cel mai îndrăzneț concept Dacia. Mașina cu un design nemaivăzut: “Esența viitorului”

Cel mai îndrăzneț concept Dacia. Mașina a fost lansată anul trecut și are un design nemaivăzut. Ce specificații are autoturismul.
25.11.2023 | 07:00
Acesta este cel mai indraznet concept Dacia Masina cu un design nemaivazut Esenta viitorului
Cel mai îndrăzneț concept Dacia. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care e cel mai îndrăzneț concept Dacia. Mașina are un design nemaiîntâlnit până acum, iar compania a spus despre vehicul că este “esența viitorului”. Este un autoturism ce poate fi condus pe drumuri de munte.

Cel mai îndrăzneț concept Dacia are un design inedit

Dacia a prezentat, acum ceva timp, noul concept al companiei, Manifesto, cu un design foarte interesant și robust, eco-smart. Vehiculul este unul simplu, pe care îl poți folosi pentru a te relaxa în natură. Are o amprentă de carbon foarte redusă și anvelope fără aer.

ADVERTISEMENT

Este un SUV decapotabil ultra-compact, silențios și cu care se poate ajunge în locurile izolate de la munte. Mașina nu are parbriz și nici uși și poate fi folosit pentru a transporta doar două persoane.

Are roțile de mari dimensiuni, tracțiune integrală, gardă la sol, iar caroseria mașinii este foarte rezistentă, astfel că se poate conduce cu ușurință pe drumurile de munte.

ADVERTISEMENT

Husele scaunelor mașinii pot fi demontate și transformate ușor în saci pentru dormit, iar plafonul multifuncțional este foarte util pentru pasageri. Acesta se poate rabata și are incluse bare de pavilion reglabile, care permit, în acest fel, transportul bagajelor.

Acestea reprezintă o inovație a barelor de pavilion multifuncționale, care există deja la modelele Sandero Stepway și Jogger. În plus, mașina este echipată cu un troliu, ce permite manipularea și fixarea echipamentului, conform site-ului Dacia.

ADVERTISEMENT

Un alt beneficiu pentru pasageri este faptul că are un sistem de transformare a părții din spate a prototipului într-o masă sau un banc de lucru, se mai arată în specificațiile vehiculului.

Dacia Manifesto
Dacia Manifesto are un design inedit. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik

Modelul Manifesto nu este disponibil pentru vânzare, dar include mai multe inovații, precum cele menționate în rândurile de mai sus. În anii următori, compania va lansa modele noi și va extinde gama de modele actuale.

ADVERTISEMENT

Ce modele va mai lansa Dacia în viitor

Cel mai probabil, în anul 2026 sau 2027, va apărea o nouă mașină Dacia. Grupul Renault pregătește și o nouă generație de Dacia Sandero, care va fi lansată abia în 2028. Modelul va avea și o versiune electrică.

“Următoarea generaţie de Sandero va fi realizată pe noua platformă care va permite atât un sistem electric de propulsie cât şi unul cu motor convenţional şi poate va fi lansată în jurul anului 2028. Sandero se vinde foarte bine acum. 

Vrem să beneficiem de toate asseturile Renault, motiv pentru care viitoarea generaţie va putea fi produsă pe aceeaşi linie atât cu motor electric cât şi termic.

Mai departe vom lansa Duster, va urma Bigster, un nou model, după care noua generaţie de Sandero. Avem în plan o gamă completă pentru Dacia”, a declarat Gilles Le Borgne, vicepreşedinte executiv inginerie al Grupului Renault.

ADVERTISEMENT