News

Dacia Duster 3 intră în producție. Cum arată și cât va costa noul SUV de la Mioveni. Video

Noul Duster Seria 3 este gata să intre îîn producţie, a anunţat directorul general al Dacia România. SUV-ul urmează să fie asamblat la Mioveni.
12.11.2023 | 19:22
Dacia Duster 3 intra in productie Cum arata si cat va costa noul SUV de la Mioveni Video
Aşa arată Dacia Duster Seria 3 Foto: iDevice.ro
ADVERTISEMENT

În câteva săptămâni este programată să înceapă la uzina de la Mioveni producţia noului model Duster, după cum a anunţat directorul general al Dacia România, Mihai Bordeanu.

Noua Dacia Duster 3 va costa aproximativ 19.000 de euro

Duster este cel mai bine vândut SUV din Europa în retail, în ultimii 6 ani, iar conform calculelor specialiştilor preţului de achiziţie al noului model, seria 3, va fi undeva în jurul a 19.000 de euro.

ADVERTISEMENT

“Suntem la câteva săptămâni să avem acordul de fabricație, practic să începem, să demarăm producția Duster, noua generație la Mioveni. Și ăsta e un lucru extraordinar. Vorbim de cel mai bine vândut SUV din Europa în retail, în ultimii 6 ani.

Este un motiv de mândrie pentru toată lumea de pe platforma de la Mioveni, de la Centrul de Tehnologie de la Titu, de la Centrul de Excelență de Design din București”, a declarat Bordeanu.

ADVERTISEMENT

Tot acesta a adăugat că pentru începutul anului 2025 este prevăzută lansarea modelului Bigster, o mașină de segment C, mai mare decât Duster.

“Evident, ca să putem să-l fabricăm în 2025 trebuie să lucrăm anul viitor și asta e o mare provocare. Modelul a ajuns deja la Centrul de Design și mai departe la Centrul Tehnic de la Titu”, a mai spus directorul general al Dacia România.

ADVERTISEMENT

Duster 3 va avea implementate aproape toate tehnologiile regasite la Jogger, Logan 3 sau Sandero 3, însă vine inclusiv cu o serie de tehnologii noi preluate de la Renault.

Este de asteptat ca Duster 3 să fie oferită la un moment dat inclusiv într-o versiune hibridă, cei de la Dacia confirmând oficial că au intenţia de a face acest lucru, fără a avansa însă o dată în acest sens.

ADVERTISEMENT

Noul Duster 3 va fi bazat pe platforma CMF-B a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Pe aceeași arhitectură mai sunt bazate şi alte modele precum Renault Captur, Renault Clio și Mitsubishi ASX.

ADVERTISEMENT