Life

Acesta este cel mai înfricoșător loc din lume! Insula făcută din ”cenușă umană”. Te trec fiorii când ajungi aici

Acesta este cel mai înfricoșător loc din lume. Este vorba despre o insulă despre care se spune că ar fi făcută din ”cenușă umană”.
13.02.2024 | 09:05
Acesta este cel mai infricosator loc din lume Insula facuta din cenusa umana Te trec fiorii cand ajungi aici
Acesta este cel mai înfricoșător loc din lume. Sursă foto: Pinterest, captură video / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată care e cel mai înfricoșător loc din lume? Este vorba despre o insulă din Europa de care puțini poate au auzit. E interzisă vizitatorilor și se spune că ar fi făcută din ”cenușă umană”.

Acesta este cel mai înfricoșător loc din lume

Există o mulțime de locuri în lume despre care se spune că ar fi bântuite. De asemenea, unele dintre ele au povești cutremurătoare. Așa se întâmplă și în cazul acestei insule.

ADVERTISEMENT

Se pare că cel mai înfricoșător loc din lume este insula abandonată din Poveglia. Despre ea se spune că ar fi bântuită, fiind făcută din ”cenușă umană”. De altfel locul este și interzis vizitatorilor, arată The Sun.

Legenda acestui loc spune că aici ar fi îngropate rămășițele a nu mai puțin de 160.000 de victime ale ciumei. Unde se află? Chiar în Europa, mai exact în nordul Italiei, între orașele pitorești Veneția și Lido.

ADVERTISEMENT

Insula este închisă publicului larg. Aici pot ajunge doar cei care pot obține un permis special. Iar deși vorbim despre cel mai periculos loc din lume, nu puțini sunt cei care au vrut să profite de el.

Spre exemplu, în anul 2014, un om de afaceri italian, Luigi Brugnaro, a câștigat o licitație pentru acest teren. Iar acest lucru i-a permis să închirieze temuta locație pentru 99 de ani. Chiar și așa, nu este clar ce vrea să facă afaceristul cu acest loc.

ADVERTISEMENT

Insula ar fi fost făcută din cenușă umană

Menționăm că dincolo de legenda zonei, care îți dă fiori, restaurarea clădirilor de pe insulă ar costa peste 16 milioane de lire sterline. Asta în condițiile în care puțini au mai ajuns aici începând cu anii 1960.

Insula considerată cel mai periculos loc din lume are și o reputație ceva mai ciudată. Se spune că 50% din ea este formată din cenușă umană, aceasta provenind de la incinerații, având în vedere numărul de persoane decedate de aici.

ADVERTISEMENT

Asta în condițiile în care în 1793 până în 1814, Poveglia era folosită ca stație de carantină pentru orice persoană care prezenta semne de ciumă. Iar pentru ca boala să nu se răspândească, victimele erau arse.

Mai sunt și alte legende legate de acest loc, la fel ca și în cazul altora. Unii spun, spre exemplu, că pe insulă, un doctor ar fi făcut experimente cu pacienții săi. Iar clădirile ar fi fost transformate într-un azil pentru cei care sufereau de boli psihice.

Într-un moment însă, medicul s-ar fi aruncat în gol de pe clopotniță. El nu ar mai fi suportat să trăiască, pentru că ar fi fost bântuit de spiritele tuturor celor care au murit pe insulă. Există însă și alte versiuni, prezentate de-a lungul anilor.

ADVERTISEMENT