Life

Locurile bântuite din Centrul Vechi. Tuneluri subterane și povești de groază dintr-un loc în care tinerii se distrează până dimineața

Kilometrul zero al distracției din București, plin de povești și locuri de groază. Locațiile bântuite din Centrul Vechi al Bucureștiului.
04.02.2024 | 18:00
Locurile bantuite din Centrul Vechi Tuneluri subterane si povesti de groaza dintrun loc in care tinerii se distreaza pana dimineata
Lista locurilor bântuite din Centrul Vechi al Capitalei. Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin
ADVERTISEMENT

Centrul Vechi este una dintre cele mai populare zone din Capitală și un adevărat magnet pentru turiștii care ne vizitează. Zilnic, mii de bucureșteni străbat străduțele înguste și localurile aflate la tot pasul. Dar, nu mulți sunt cei care cunosc poveștile de groază legate de această zonă.

Centrul Vechi al Capitalei, locul miturilor urbane

Centrul Vechi al Capitalei este un adevărat paradox. Deși este considerat kilometrul zero al distracției, Centrul Vechi are și unele povești mai puțin plăcute, dar și legende de groază pe care nu mulți le știu.

ADVERTISEMENT

Cei care s-au uitat la multe filme de groază, știu că unele dintre cele mai întâlnite motive din aceste pelicule sunt casele bântuite. Ei bine, nici străduțele din Centrul Vechi al Capitalei nu duc lipsă de astfel de locuințe.

Se spune că în Centrul Vechi există mai multe case în care se poate simți prezența spiritelor rele sau chiar a Diavolului. Una dintre cele mai cunoscute astfel de locații este Casa Masacrului celor 203 orfani.

ADVERTISEMENT

Aceasta se află pe Strada Franceză și, potrivit legendei, aici s-ar fi află multă vreme copii fără adăpost. Din păcate, copiii erau supuși unor tratamente greu de îndurat chiar de către patronul casei, Stavrache Hagi-Orman. Cei care trec în prezent pe aici, spun că aud voci de copii. De cele mai multe ori, spiritele care bântuie casa cer apă.

O altă casă bântuită este cea în care a locuit Mircea Eliade. Aceasta mai este cunoscută și sub numele de Casa Sângelui Negru, deoarece se spune că ar fi adăpostit trei demoni și o fantomă. Ba mai mult, se pare că, uneori, se văd pete pe pereții clădirii ce par a fi de sânge, potrivit shtiu.ro.

ADVERTISEMENT

Casele bântuite pe lângă care trec mii de bucureșteni, în fiecare zi

La fel de înfricoșătoare este și casa de pe Strada General Praporgeanu, nr.19. Se spune că aceasta este bântuită, iar în nopțile în care apare luna plină pe cer, semnele apar și pe pereții casei. De cele mai multe ori, este scris numărul demonic ”666”.

Nu doar casele din Centrul Vechi sunt bântuite, ci și tunelurile subterane par învăluite în mister și în fenomene stranii. Una dintre cele mai cunoscute zone bântuite de aici este la Zidul lui Dracula. Se spune că și în prezent Vlad Țepeș bântuie pe acolo.

ADVERTISEMENT

Unul dintre arhitecții lui Nicolae Ceaușescu a vorbit despre un tunel bântuit pe care a avut ocazia să îl și viziteze. Este vorba despre tunelul care pornea din curtea Mănăstirii Cotroceni și se continua până la Gara Filaret.

Poate că una dintre cele mai înfricoșătoare povești de groază ale Bucureștiului este legată de o locație faimoasă a zonei. Și anume, Hanul lui Manuc. Se spune că unul dintre cele mai bune preparate de aici conținea carne de om.

Se pare că, în podeaua locației exista o trapă secretă, amplasată chiar în toaletă. Aici, cei care picau ajungeau să fie materie primă pentru unul dintre cele mai cerute și lăudate preparate, plăcinta cu carne de om.

În aceeași zona înfricoșătoare se află și Restaurantul Budapesta. Se spune că aici, vreme de ani buni, s-ar fi servit organe de om. Povestea a făcut înconjurul orașului, astfel că, la un moment dat, poliția ar fi demarat o adevărată anchetă.

ADVERTISEMENT