Life

Actorul Claudiu Pop „Akebono” a murit. Reușise să slăbească 80 de kilograme într-un an: „Un artist complet”

Actorul Claudiu Pop, cunoscut sub numele de Akebono, datorită asemănării cu luptătorul de sumo Akebono Taro, a murit. Cauzele decesului nu au fost încă făcute publice.
01.08.2022 | 22:40
Actorul Claudiu Pop Akebono a murit Reusise sa slabeasca 80 de kilograme intrun an Un artist complet
Claudiu Pop „Akebono” a murit. Foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Actorul Claudiu Pop, originar din Maramureș, a încetat din viață. Anunțul a fost făcut de familie, însă cauzele decesului nu au fost dezvăluite. Acesta era cunoscut sub numele de Akebono, datorită asemănării lui cu luptătorul de sumo Akebono Taro, iar în ultimii reușise să slăbească 80 de kilograme, scriind și o carte despre schimbarea prin care a trecut.

Actorul Claudiu Pop, cunoscut sub numele de Akebono, a murit. Reacția Teatrului Municipal Baia Mare

Prin intermediul rețelelor sociale, familia actorului Claudiu Pop, cunoscut sub numele de Akebono, datorită asemănării cu luptătorul de sumo Akebono Taro, a anunțat că acesta a decedat duminică, 31 iulie 2022.

ADVERTISEMENT

Cauzele decesului, însă, nu au fost făcute publice. Pentru cei care să-i aducă un ultim omagiu, apropiații au anunțat că priveghiul lui Claudiu Pop, originar din Maramureș, va avea loc marți, începând cu ora 19:00 la capela din Gârdani.

Totodată, înmormântarea se va ține miercuri, de la ora 13, iar colegiul funerar va porni de la locuința actorului, situată în Sălsig, conform emaramureș.ro. 

ADVERTISEMENT

Claudiu Pop a fost mulți ani angajat al Teatrului Municipal Baia Mare, funcție la care a renunțat atunci când a semnat cu Antena 1. În ultima vreme, Akebono scria scenete pentru alți actori.

Pe pagina oficială de Facebook a instituției, reprezentanții teatrului a transmis un ultim mesaj în memoria actorului Claudiu Pop.

ADVERTISEMENT

„Cu adâncă tristețe anunțăm trecerea în neființă a fostului nostru coleg, Claudiu Pop. Claudiu a făcut parte mulți ani din trupa secției Revistă a Teatrului băimărean, pe vremea când Mihai Puiu Maximilian și Vasile Veselovski scriau libretele spectacolelor de Revistă.

Va rămâne în amintirea colegilor și a publicului, ca un artist complet, un actor multipremiat la concursurile de gen și un textier talentat și creativ, atât de îndrăgit de cei cu care lucra.

ADVERTISEMENT

Ne-a lăsat moștenire libretele spectacolelor Remember Revista, Bonsoir, Ne vedem la Revistă și altele scrise doar de el sau în colaborare cu Mihai Puiu Maximilian sau Cornel Udrea”, se arată în mesajul transmis.

Claudiu Pop reușise să slăbească 80 de kilograme într-un an

Cu câțiva ani în urmă, Claudiu Pop a dat dovadă de ambiție, atunci când a reușit să slăbească 80 de kilograme pe parcursul a aproximativ 12 luni. Inițial, „Akebono” cântărea 203 kilograme.

După asta, actorul a scris și o carte, numită Greu de slăbit, în care a povestit cum a fost pentru el întregul proces. Claudiu Pop îi atribuia mare parte din merit antrenorului său, Florin Uceanu.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Cu cât se închiriază un garaj transformat în garsonieră, în UK. Are canapeaua faţă în...
Cu cât se închiriază un garaj transformat în garsonieră, în UK. Are canapeaua faţă în faţă cu chiuveta din bucătărie şi patul în pod
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut...
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut ordin de protecţie! Motivul din spatele scandalului uriaş
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Pleacă de la PRO TV după 30 de ani! A făcut-o când nimeni...
Pleacă de la PRO TV după 30 de ani! A făcut-o când nimeni nu se aștepta
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică:...
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu deţine pe nimeni!
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie