Life

„Cele trei Adda”, povestea călătoriei artistei în lupta cu boala care îi pune zilnic viața în pericol

Adda este una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România. De mai bine de un an, fosta concurentă Asia Express se luptă cu o afecțiune autoimună, care îi pune viața în pericol.
03.12.2021 | 18:29
Cele trei Adda povestea calatoriei artistei in lupta cu boala care ii pune zilnic viata in pericol
„Cele trei Adda” este despre călătoria cântăreței în lupta cu intoleranța la histamină. Sursa: Instagram
ADVERTISEMENT

Adda nu s-a lăsat învinsă de boala cu care se confruntă și a decis să-și transforme drama în artă. Artista suferă de o boală rară de piele, care o împiedică să ducă o viață normală. Cântăreața respectă un regim alimentar strict, ce include un număr restrâns de alimente și este dependentă de medicamente.

Adda a cheltuit sume exorbitante pentru investigații și proceduri medicale. Cu toate acestea, încă nu a găsit o soluție pentru problema ei. În urma unor analize genetice, a aflat că îi lipsesc anumite enzime, care ajută la descompunerea histaminei produse de corp, substanță extrem de importantă în reacțiile inflamatorii.

ADVERTISEMENT
Adda
Adda a vorbit despre afecțiunea cu care se confruntă.
Sursa: Instagram

În cazul Addei, excesul de histamină i-a declanșat o boală severă de piele și anume dermografismul (boala zgârieturilor de piele).

La un an și două luni de când a început lupta cu boala, cântăreața a făcut publică prima pagină din „Cele trei Adda”, un jurnal pornit la începutul călătoriei, ce pare că se va transforma într-un roman autobiografic.

ADVERTISEMENT

„Universul a vrut să mă învețe ceva”

În „Cele trei Adda”, artista și-a pus sufletul pe tavă în fața cititorilor, așa cum face, adesea, și în melodiile ei. Despre piesele sale, ea a dezvăluit că ascunde un mesaj ascuns în fiecare.

Din cauza dermografismului, Adda a trecut prin multe momente dificile și a recunoscut că de multe ori i-a fost teamă să rămână singură acasă, deoarece risca să se sufoce în timpul somnului. Acum artista s-a mai calmat și nu mai vede totul ca pe o dramă, din contră, a ales să privească totul ca pe o lecție.

ADVERTISEMENT

„Acum un an am început călătoria spre repararea corpului când, de fapt, scopul a fost unul spiritual. Am trăit cele mai mari frici, dar si cele mai intense sentimente de iubire. Universul a vrut sa mă învețe ceva.

Am opus rezistență până când am obosit si am lăsat garda jos. Atunci a început vindecarea. Am analizat tot ce am trăit din copilărie si până acum. Am scris totul într-un #jurnal. Sa înceapă povestea… #celetrei. Cele trei este povestea mea. Făra filtre și fără perdea.”, a spus Adda pe Instagram.

ADVERTISEMENT

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de ADDA (@addabaladda)

Adda, în lacrimi după ce a mâncat un aliment banal

După un an în care din alimentația sa au făcut parte puțin peste șapte alimente, artista a început să consume, cu acordul medicilor, alimente cu conținut redus de histamină. Zilele trecute, ea le-a dezvăluit urmăritorilor săi de pe Instagram, că a plâns după ce a mâncat puțin dintr-un castravete murat.

„Nu credeam niciodată că o sa plâng după ce iau o gură dintr-un castravete murat! Am început, la sfatul medicului, să introduc cantități mici de histamina, să vedem cum reacționez. WOOOOW! Voi asta mâncați?! Am și uitat. Doamne, cum a fost!!!”, a povestit Adda.

Ce este dermografismul?

Dermografismul este o boală de piele ce se manifestă printr-o sensibilitate ridicată la atingeri. Atunci când o persoană care suferă de această boală se zgârie ușor sau pur si simplu se atinge, în locurile respective pielea se va irita și se va inflama.

Boala afectează doar 5% din populația întregii lumi și nu este contagioasă. Una din cauzele acestei boli este reprezentată de supradoza de histamină, o substanță întâlnită în compoziția multor alimente, dar produsă și de corpul uman.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de ADDA (@addabaladda)

În cazul Addei, afecțiunea este severă, din cauza lipsei genetice a enzimelor care se ocupă cu dizolvarea histaminei, chiar și o banală infecție a unei măsele îi poate provoca o reacție alergică gravă.

ADVERTISEMENT