News

Adevăratul motiv pentru care soția șeicului din Dubai a fugit din țară. Ce i-a făcut soțul ei

04.07.2019 | 12:47
Adevaratul motiv pentru care sotia seicului din Dubai a fugit din tara Ce ia facut sotul ei
S-a aflat motivul pentru care Prințesa Haya a fugit din Dubai. Sursa foto: Daily Beast

S-a aflat care este motivul pentru care prințesa Haya Bint al-Hussein, soția șeicului din Dubai, Mohammed bin Rashid al-Maktoum, a fugit din țară cu banii acestuia. Vă reamintim că prințesa Haya Bint al-Hussein (45 de ani) a fugit inițial în Germania, împreună cu copiii și cu 35 de milioane de lire sterline. Această decizie a Hayiei, urmată de punerea în aplicare, este considerată una extrem de neobișnuită pentru membrii Casei Regale din Emiratele Arabe Unite, de obicei „resemnați” cu destinul lor „regal”, fără griji, dar suspus unor restricții pe care lumea din afara palatelor nici măcar nu le bănuiește…

Prințesa Haya ar fi fugit din Dubai din cauza tratamentului șeicului Mohammed

Prințesa Haya a fugit din Dubai inițial în Germania, iar apoi a plecat în Anglia, la Londra. Soțul ei, șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, are 69 de ani și nu mai puțin de… 23 de copii cu mai multe soții! Iar prima reacție după fuga acestei a șasea neveste (acesta fost „numărul” pe care l-a primit în 2004, când s-a căsătorit cu șeicul Mohammed) a fost postarea unei… poezii (!!!) prin care sugerează că femeia a comis un act de trădare și nu va fi iertată!

Presa britanică scrie că Haya a fugit de teamă, pentru că nu mai suporta tratamentul de care se „bucura” în casa soțului său regal. Ziarele britanice scriu că Haya ar fi aflat informații despre întoarcerea în Dubai a uneia dintre fetele șeicului Mohammed, Latiffa, revenire cu care nu ar fi fost de acord.

Prințesa Haya a fugit din Dubai cu 35 de milioane de lire și cu copiii ei. Sursa foto: New York Post

De la cazul Latiffa la cazul Haya

Latiffa ar fi fugit din Emiratele Arabe Unite cu un francez, dar, prinsă pe coasta Indiei și răpită efectiv de oamenii șeicului Mohammed, a fost nevoită să se întoarcă în Dubai. Haya a „ținut” partea Dubaiului, poziția și hotărârea oficială a soțului ei, la acea vreme. Haya ar fi aflat că Latiffa ar fi fost supusă unor „tratamente” speciale pentru a se învăța minte, chiar dacă tatăl ei i-a spus că este în siguranță dacă se întoarce în Dubai. Acum, având în vedere acest precedent, Haya se teme pentru viața ei și de asta ar cere azil politic în Marea Britanie, pentru că nu își dorește să fie răpită și trimisă din nou în locul unde nu s-a simțit fericită în ultima vreme.

Situația este una foarte delicată și tensionată pentru că o cerere oficială, foarte probabilă, a șeicului Mohammed bin Rashid al-Maktoum ca soția sa să fie trimisă înapoi de autoritățile britanice, ar declanșa o tensiune diplomatică pentru Marea Britanie, care are legături foarte strânse cu Emiratele Arabe Unite. Fuga prințesei Haya a devenit o chestiune diplomatică extrem de complicată chiar și pentru Iordania, pentru că prințesa fugară este sora vitregă a regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei.