News

Adevărul despre ”dispariția” lui Cătălin Cîrstoiu. Motivul pentru care candidatul Coaliției și-a petrecut patru ore cu Denise Rifai

Cătălin Cîrstoiu, candidatul Coaliției pentru Primăria Capitalei, a fost dat ”dispărut” de o parte a presei, la începutul acestei săptămâni. Unde a fost medicul, de fapt.
18.04.2024 | 13:17
Adevarul despre disparitia lui Catalin Cirstoiu Motivul pentru care candidatul Coalitiei sia petrecut patru ore cu Denise Rifai
Cătălin Cîrstoiu a răspuns invitației jurnalistei Denise Rifai și a filmat timp de patru ore pentru emisiunea acesteia / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta, Kanal D
ADVERTISEMENT

Candidatul desemnat al Coaliției, Cătălin Cîrstoiu, a lipsit din spațiul public, în contextul zvonurilor legate de posibila sa retragere din cursa electorală. Potrivit zvonurilor vehiculate în presă, liderii PSD ar fi discutat despre o posibilă susținere a lui Cristian Popescu Piedone, variantă refuzată de PNL. Informațiile au fost infirmate de liderii social-democrați.

Dat ”dispărut”, Cătălin Cîrstoiu a filmat pentru emisiunea jurnalistei Denise Rifai

FANATIK a aflat că ”dispariția misterioasă” a lui Cătălin Cîrstoiu nu a fost nici pe departe legată de ședința Coaliției, cu atât mai mult cu cât, la finalul acesteia s-a stabilit că medicul-candidat se va bucura în continuare de susținere politică.

ADVERTISEMENT

Luni dimineața, Cătălin Cîrstoiu a participat la o conferință de presă, alături de Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, după care n-a mai fost văzut în public până miercuri seara, atunci când a participat la emisiunea jurnalistului Alex Vlădescu, la postul de televiziune B1TV.

Marți seara, când o parte a presei îl dăduse deja ”dispărut”, Cătălin Cîrstoiu a fost prezent în studioul Kanal D, acolo unde a înregistrat pentru emisiunea ”40 de întrebări”, moderată de Denise Rifai. Potrivit unor surse din stafful de campanie, candidatul Coaliției și-a petrecut aproximativ patru ore în incinta postului de televiziune, atât cât a durat înregistrarea.

ADVERTISEMENT

Cîrstoiu a venit la Kanal D însoțit de echipa sa și a abordat o atitudine relaxată, reușind să răspundă întrebărilor indiscrete ale jurnalistei, fără să pară că este pus în mare dificultate.

Înainte să meargă la emisiunea lui Denise Rifai, Cătălin Cîrstoiu a filmat mai multe spoturi de campanie pentru mediul online. Primul dintre ele a fost deja postat, încă de marți, pe contul social al medicului.

ADVERTISEMENT

Cătălin Cîrstoiu: ”Nu am fost dat dispărut, am filmat niște clipuri”

„Nu am fost dispărut (din spațiul public), au fost niște lucruri interne ale campaniei, au fost niște clipuri care au trebuit filmate și tehnic, pentru că proiectul pentru București, care e un proiect pentru cetățenii orașului, vrea să facă din bucureșteni parte din proiectul Capitalei.

Noi am lansat deja termoficarea, proiectul pentru transporturi, acele 10 teme mari pentru București, dar sunt multe lucruri tehnic de analizat. Proiectul e gata și cred că asta e prioritatea.

ADVERTISEMENT

Cinstit, mie mi-ar plăcea să vorbim mult mai mult despre Capitală și problemele Capitalei”, a declarat Cătălin Cîrstoiu, pentru B1TV.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut lui Cătălin Cîrstoiu, miercuri, să organizeze o conferință de presă pentru răspunde acuzațiilor de incompatibilitate lansate recent în spațiul public.

Marcel Ciolacu i-a cerut medicului-candidat să explice bucureștenilor situația legată de clinica privată

”Nu trebuie să mi se explice mie. Trebuie să se explice bucureștenilor toate aceste acuzații. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să explice bucureștenilor. Eu sunt premier și copreședinte al unei coaliții împreună cu domnul Ciucă. Nu sunt nici judecător, nici specialist ANI. Cum doamna Clotilde a explicat că e corect că a luat bani de la primărie.

Dl Cîrstoiu va ieși și va explica. Nimeni nu a trimis la un organ de cercetare penală ceva despre domnul Cîrstoiu. Doamna Clotilde e trimisă în judecată, domnul Voiculescu e suspect”, a declarat Marcel Ciolacu.

De cealaltă parte, Cătălin Cîrstoiu susține că nu este în stare de incompatibilitate pentru că nu are o relație contractuală cu o clinică privată. El spune că a nu a luat niciodată pacienți de la spitalul de stat și i-a dus la cabinetul privat și că tot ce a făcut a fost să-și ofere sprijinul colegilor săi, fără să aibă beneficii financiare de pe urma acestor activități.

”Sigur, ANI analizează, va da un raport, vom vedea ce scrie în acel raport. Mai sunt situații între candidații la primărie similare. Nicușor Dan s-a numit singur la Parcuri, hai să nu exagerăm”, a declarat Cătălin Cîrstoiu la postul B1TV.

ADVERTISEMENT