News

Adevărul despre tragedia din Vrancea. Cum a ajuns, de fapt, un bebeluş la spital cu o foarfecă înfiptă în cap

Tragedia din Vrancea a șocat întreaga țară. Un bebeluș de doar o lună a ajuns să fie transportat de urgență la spital cu o foarfecă înfiptă în cap.
01.11.2022 | 20:45
Adevarul despre tragedia din Vrancea Cum a ajuns de fapt un bebelus la spital cu o foarfeca infipta in cap
Cum s-a petrecut, de fapt, tragedia de la Vrancea. O fetiță de doar o lună se zbate între viață și moarte. Sursă foto: captură video / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cazul tulburător a avut loc într-o familie numeroasă din Vrancea. În total, Petrica Caicov și soțul ei au opt copii, însă nu aveau să știe ce tragedie ar putea urma.

În mâinile cui a ajuns, de fapt, foarfeca?

De abia acum, mama fetiței care încă se află la spital în stare extrem de gravă a povestit ce s-a întâmplat în acea zi, dar și cum a reacționat.

ADVERTISEMENT

Conform celor spuse de femeie, aceasta ar fi uitat foarfeca pe pat. Fiica sa care avea doar un an și trei luni a luat obiectul și i l-a înfipt în cap surorii sale de doar o lună.

”Am uitat forfeca pe pat. A venit fata cea mititică, de un an şi trei luni, a luat foarfeca şi i-a dat fetiţei în cap”, a povestit femeia, potrivit observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Petrica Caicov, făcea curățenie la acel moment, în timp ce tatăl copiilor se afla în curte și îngrijea animalele. În momentul în care femeia s-a întors, nu și-a făcut prea multe griji.

Aceasta a încercat să își liniștească fetița, cu foarfeca înfiptă în cap și a alăptat-o timp de patru ore, crezând că rănile nu sunt atât de grave.

ADVERTISEMENT

Tatăl fetiței în schimb a rămas mască în momentul în care și-a văzut fiica într-o astfel de stare, iar mai apoi cei doi au sunat la 112. Între timp, femeia i-a scos obiectul ascuțit fiicei sale din cap, sperând ca aceasta să își revină, însă nimic nu s-a schimbat

În final, fetița de doar o lună a ajuns să fie transportată cu elicopterul la un spital din București, iar medicii continuă să fi rezervați cu privire la șansele de supraviețuire.

ADVERTISEMENT

Bebelușul de doar o lună se află într-o stare extrem de gravă

”Copilul a ajuns cu un traumatism cranio cerebral acut deschis. Starea lui era foarte gravă, în comă. A intrat în stop cardio-respirator de două ori”, a dezvăluit Alina Cosma, purtător de cuvânt al Spitalului din Focșani, pentru Observator.

În momentul de față, fetița este intubată și ventilată metalic, iar creierul ei este afectat, a mai povestit Raluca Alexandru, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

În urma celor întâmplate, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. De asemenea, a mai fost demarată și o anchetă de către asistenții sociali pentru a se stabili dacă restul copiilor din familie vor ajunge în grija statului sau nu.

Menționăm că aceasta este o a doua tragedie care are loc în Vrancea. În urmă cu câteva zile, un copil de doar un an a ajuns să moară după ce s-a ștrangulat cu un cablu de telefon. 

ADVERTISEMENT