News

Admitere liceu 2023, etapa a doua. Încep procedurile pentru elevii rămași nerepartizați

Admitere liceu 2023, etapa a doua. Ministerul Educației publică, vineri, locurile rămase libere după prima etapă a repartizării computerizate a absolvenților clasei a VIII-a.
28.07.2023 | 08:39
Admitere liceu 2023 etapa a doua Incep procedurile pentru elevii ramasi nerepartizati
Admitere liceu 2023, etapa a doua. Procedurile de repartizare încep vineri. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Admitere liceu 2023, etapa a doua. Vineri, 28 iulie, debutează procedurile de repartizare în învățământul liceal pentru peste 1.600 de elevi. Pe site-ul Ministerului Educației urmează a apărea lista cu locurile rămase libere.

Admitere liceu 2023, etapa a doua. Procedurile de repartizare încep vineri

În urmă cu o săptămână, Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023 – 2024. E vorba de prima etapă.

ADVERTISEMENT

Au fost în total 112.747 de candidați cu opțiuni completate pentru admiterea în învățământul liceal. Dintre ei, au fost repartizați computerizat 111.128 de elevi. Vorbim de un procent de 98,56%.

Acest număr indică o creștere de peste 21.000 de elevi repartizați, cumulat, comparativ cu etapele din ultimii doi ani: 110.035 de elevi în anul 2022, respectiv 89.983 de elevi în anul 2021.

ADVERTISEMENT

Vineri, 28 iulie, conform calendarului oficial stabilit de Ministerul Educaţiei, urmează să fie publicată lista cu locurile rămase libere după prima etapă a repartizării computerizate.

De notat că rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea la liceu 2023 – prima etapă – arată că au rămas nerepartizați 1.619 elevi. Sunt 7.727 de locuri neocupate.

ADVERTISEMENT

Când se depun cererile de înscriere la etapa a doua de admitere liceu 2023

Așadar, pe 28 iulie are loc afișarea centrului de admitere, a situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților romi, precum și a celor destinate candidaților cu CES, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă.

Apoi, în perioada 7 – 9 august, are loc depunerea cererilor de înscriere. Repartizarea propriu-zisă va avea loc în 11 august. Participă la această etapă, alături de elevii nerepartizaţi la finalul primei etape, şi cei care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen sau au renunţat, în scris, la locul ocupat.

ADVERTISEMENT

Pot participat, în același timp, și absolvenţii clasei a VIII-a din serii anterioare, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2023-2024 şi care au participat la procesul de admitere, având medie de admitere, în anii precedenţi, dar nu au fost înmatriculaţi într-o unitate de învăţământ.

Apoi, între 10 – 11 august 2023, are loc repartizarea candidaților din etapa a doua, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București. Ea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană/a municipiului București.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze