News

Rezultate admitere liceu 2023. Patru elevi de peste 9 au rămas fără loc în unitățile de învățământ

Rezultate admitere liceu 2023. Mai mulți absolvenți de clasa a VIII-a se află într-o situație specială, după ce au rămas fără loc la liceu.
19.07.2023 | 14:11
Rezultate admitere liceu 2023 Patru elevi de peste 9 au ramas fara loc in unitatile de invatamant
Rezultate admitere liceu 2023. Elevii care au rămas fără loc în unitățile de învățământ. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Rezultate admitere liceu 2023. Patru absolvenți de clasa a VIII-a se află într-o situație greu de crezut după ce au rămas fără loc în unitățile de învățământ, deși au obținut medii de peste 9.

Rezultate admitere liceu 2023. Elevii care au rămas fără loc la liceu

Miercuri, 19 iulie, rezultatele repartizării computerizate în liceele din România, după Evaluarea Națională din 2023, au fost afișate pe site-ul admitere.edu.ro. Elevii au aflat la ce licee vor învăța în următorii patru ani.

ADVERTISEMENT

Însă, ziua afișării rezultatelor a venit cu o veste proastă pentru mai mulți absolvenți, care deși au obținut medii mari, unii dintre ei de peste 9, au rămas fără loc la unitățile de învățământ, fiind nepartizați.

Printre aceștia se numără patru absolvenți care au obținut note mai mari de 9. Unul dintre candidați, cu media de 9,45, provine de la Liceul Teoretic Școala Europeană București. Alți doi elevi, fiecare cu media 9,12, au urmat școala gimnazială la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București.

ADVERTISEMENT

Al patrulea absolvent de clasa a VIII-a, care se află în această situație neașteptată, a obținut media 9,02 și a învățat la LICEUL TEORETIC “SAMUIL MICU” SĂRMAȘU, din județul Mureș.

De asemenea, 26 de elevi cu medii de admitere de peste 8 au rămas fără loc în unitățile de învățământ după ce au completat opțiunile pentru admiterea la liceu, în 2023.

ADVERTISEMENT

98,56% dintre elevi au fost repartizați la licee

În total, în acest an, 1.619 absolvenți (1,44%), nu au putut fi repartizați. Acest lucru s-a întâmplat din cauză că elevii nu au completat opțiuni suficiente. Totuși, observăm o scădere semnificativă a acestei categorii de absolvenți, față de anul trecut. În 2022, 6.852 de elevi (5,87%) au rămas fără loc la liceu din această cauză.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, 98,56% dintre elevi au fost repartizați la licee. Totodată, 47% dintre cei care au completat opțiunile, au fost admiși la prima opțiune.

ADVERTISEMENT

Dosarele de înscriere la secretariatele liceelor vor fi depuse în perioada 20-25 iulie 2023, potrivit calendarului. Între 26-28 iulie, urmează să fie rezolvate problemele care au apărut în urma repartizării computerizate.

ADVERTISEMENT